Vad planterar man i?

Innehållsförteckning

Vad planterar man i?

Vad planterar man i?

Om plantan inte har växt räcker det med att byta ut jorden. Är det en stor kruka du planterar i kan du lägga lecakulor eller pimpsten i botten. Häll lite jord i botten och placera sedan klumpen i krukan. Fyll på med jord runt växten.

Hur kan man plantera?

Använd en passande jord för växten. Ta växten ur krukan och ta bort en del av den gamla jorden och vissna rötter. Sätt växten i den nya krukan och fyll upp med jord runt om, vattna och fyll eventuellt på med lite mer jord. Vänta tre till fyra veckor efter omplantering innan ny näring tillförs.

Vilka blommor kan man sätta på våren?

Penséer, krokus och hyacinter blir glada färgklickar just när trädgården förbereder sig på att bli grön och blommig men när det samtidigt kan vara kyligt på nättarna. Krokus, tulpaner, scilla och snödroppar kan tidigt sticka upp sina förhoppningsfulla knoppar i rabatterna.

Hur plantera Måbär?

Plantera häck så här

  1. Använd planteringsjord (P-Jord) och blanda runt med befintlig jord.
  2. Gräv upp ett plantdike ca 50-70 cm brett och ca 40 cm djupt.
  3. Rensa bort allt ogräs och plantera ner rotklumpen i samma höjd som den stod i krukan.
  4. Vattna häcken ordentligt.
  5. Fyll på med jord.
  6. Vattna ännu mer.

Hur planterar man om krukväxter?

Gör så här när du planterar om: Skaka av en del av den gamla jorden och ta bort bruna, torra eller ruttna rötter. Välj en ny kruka som är ett par cm större än den gamla runt om. Häll lite jord i botten. Måtta in höjden, fyll på med jord runt om och kanske ovanpå för att få den i rätt nivå med kanten på krukan.

Måste krukan ha hål i botten?

Svar: Du kan plantera i krukor utan avrinningshål, men du måste vara mycket försiktig med hur du vattnar. Häll ett rejält lager lecakulor eller småsten i bottenkrukan. Täck med en bit fiberväv, som hindrar jorden från att rinna ned mellan kulorna /stenarna.

Vad ska man plantera på hösten?

Vad är bäst att plantera på hösten? I början av september passar det att plantera perenner, buskar, träd, barrväxter, rosor och klätterväxter. Bor du norröver är det dessutom nu all din höstlök ska sättas i backen. Många av dessa växter – och också vissa lökar – går dessutom att plantera tills marken fryser.

Vilka blommor kan man plantera ute?

Sommarblommor sås ute Lämpliga för direktsådd är till exempel ringblomma, blåklint, aster, zinnia, romersk riddarsporre, blomsterlin, clarkia, kinesisk förgätmigej, inkakrage, slinger- och buskkrasse, jungfrun i det gröna, jätteeternell, kranskrage och praktmalva.

Vilka lökar kan man sätta på våren?

Alla underbara allium och liljor under sommaren och vårens tulpaner. De flesta planterar sina lökar i trädgården i rabatter. Men man kan även sätta sorter som krokus, snödroppar, vilda tulpaner och narcisser i gräsmattan. Då får man en blommande lökäng på våren som är helt fantastisk!

Relaterade inlägg: