Hur blir man av med åldersfläckar?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med åldersfläckar?

Hur blir man av med åldersfläckar?

Dermatologiska behandlingar såsom kemisk peeling och laserterapi kan bidra till att minska åldersfläckar: Kemisk peeling innebär att man använder en kemisk lösning (t. ex. AHA) i ansiktet, på halsen och händerna för att exfoliera huden (ta bort döda hudceller), stimulera tillväxten av nya hudceller och få fram ny hud.

Vad beror pigmentfläckar på?

Pigmentfläckar är i det här fallet en annan färg på huden. Förändringar av hudtonen kan inträffa när huden producerar mer melanin vilket är pigmentet som ger huden sin färg. Det fungerar som så att speciella celler i huden producerar melanin. När dessa celler blir skadade påverkar det melaninproduktionen.

Hur man blir av med pigmentfläckar?

Mot ljusare pigmentfläckar kan det räcka med ett intensivt serum eller en kräm som bleker pigmentfläckar. En kemisk peeling som regenererar huden på djupet och avlägsnar döda hudceller kan också vara en effektiv lösning. Man kan antingen besöka en dermatolog eller prova en skonsam kemisk peeling hemma.

Vad är bruna fläckar på huden?

Lentigo solaris är ofarliga bruna pigmentfläckar på huden. De kallas också solfläckar och ibland åldersfläckar. Pigmentfläckarna orsakas av solens ultravioletta strålning. De bildas oftast på händernas ovansida och i ansiktet.

Kan man bleka åldersfläckar?

Speciellt tydligt blir det när man får mycket fläckar på händerna eller dekolletaget. Lyckligtvis är det en väldigt enkel procedur att bleka bort pigmentfläckarna. Eftersom vi använder en helt unik IPL teknologi från Lumenis räcker det vanligtvis med 1-3 behandlingar för att helt bleka bort pigmentfläckar.

Relaterade inlägg: