Vad orsakade översvämningarna i Tyskland?

Innehållsförteckning

Vad orsakade översvämningarna i Tyskland?

Vad orsakade översvämningarna i Tyskland?

Marken var redan mättad av mycket regn tidigare under säsongen. Följden blev att vattendragen reagerade med att stiga mycket snabbt och de svåra översvämningarna krävde minst 200 liv i främst västra Tyskland och Belgien. I Sydeuropa förekom temperaturer på minst 40° under de flesta dagarna.

Hur många dog i översvämningarna i Tyskland?

Fakta. I Tyskland har minst 170 personer dött till följd av översvämningarna, enligt siffror från onsdagen den 21 juli. I Belgien miste minst 31 människor livet. Dödstalen kan komma att stiga.

Vad hände i Tyskland översvämning?

I Tyskland fortsätter räddningsarbetet efter översvämningskatastrofen och minst 159 människor har dött. Samtidigt rapporterar Bayerische Rundfunk (BR) att polisen tvingas lägga resurser på att hindra personer från att ta sig till de värst drabbade områdena för att ta selfies vid översvämmande vägar och hus.

Vad har hänt i Tyskland?

I Tyskland har protesterna mot de skärpta restriktionerna ökat den senaste tiden. Flera protester har slutat i våld med polisen. Tysklands nye kansler, Olaf Scholz har hotat med vaccintvång för att få stopp på smittspridningen. Det har eldat på högerextrema grupper som använder pandemin i sina politiska syften.

Vad är det som orsakar översvämningar?

Översvämningar kan uppstå av olika orsaker och beror ofta på hög nederbördsmängd eller snösmältning. En period med mycket regn eller smältvatten höjer markvattenhalten och nivån i vattendrag. Om mer vatten tillförs än vad vattendrag eller mark kan ta hand om upp- står en översvämning.

Vad har hänt med Belgien?

Covidsmittan skenar i Europa – ny lockdown hotar i Belgien Land efter land i mellersta och östra Europa registrerar nya dystra rekord över antal smittade av covid-19. I Belgien återinförs nygamla åtgärder, allt för att undvika en ny lockdown.

Vilka områden i Tyskland är drabbade?

Speciellt Tyskland har drabbats hårt, specifikt delstaterna Rheinland-Pfalz och Nordrhein-Westfalen. De hårdast drabbade områdena ligger i smala och djupa floddalar, där allt regnvatten samlats. Också Nederländerna, Luxemburg och Schweiz har drabbats av ovädret, men det finns inga rapporter om dödsoffer.

Hur många har dött i översvämningar?

översvämningar. Minst 85 människor har dött.

Kan man mellanlanda i Tyskland?

Vid transitresor genom Tyskland landvägen måste negativt test eller bevis på fullständig vaccinering eller tillfrisknande uppvisas. Kravet gäller för samtliga personer från 6 års ålder. Testet kan i regel vara ett PCR- eller antigentest, högst 48 timmar gammalt vid inresan.

Relaterade inlägg: