Vad ska man tänka på när man köper en surfplatta?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man köper en surfplatta?

Vad ska man tänka på när man köper en surfplatta?

Den vanligaste storleken är 10”, och det är den storleken som passar bäst för de allra flesta. Ska du köpa en surfplatta till barn räcker det med en lite mindre, men om du däremot ska redigera film och bilder kan det vara värt att gå upp till en lite större skärm, typ 12,9”.

Kan man använda surfplatta utan abonnemang?

För att kunna surfa med en surfplatta behöver du få tillgång till internet. Det gör man antingen genom att ansluta till ett trådlöst nätverk (WiFi) eller via 3G och 4G med ett simkort, precis som en smartphone. Alla surfplattor har inte simkortsplats (3G/4G) utan kan endast anslutas med WiFi.

Hur mäter man en surfplatta?

Storleken på mobil- och surfplatteskärmar beskrivs i tum och det är skärmens diagonallängd som åsyftas. Om skärmen är 4” mäter den cirka 10 cm på diagonalen. Skärmens storlek anges i tum utifrån dess diagonallängd.

Hur gör man med surfplatta?

 1. Koppla upp dig. En surfplatta är meningslös utan internet, och för att koppla upp sig krävs en trådlös router eller någon annan form av trådlöst nätverk (wifi). ...
 2. Skydda plattan. ...
 3. Koppla ihop plattan. ...
 4. Lägg till konto. ...
 5. Hämta appar. ...
 6. Börja surfa. ...
 7. Läs och skicka mejl. ...
 8. Full koll på Facebook.

Vilken är den bästa surfplatta?

Samsung Galaxy Tab S7 är den bästa Android-plattan du kan köpa idag, punkt.

Vad ska man köpa för surfplatta till barn?

Bästa surfplatta för barn 2022

 • Amazon. Fire 7.
 • Amazon. Fire HD 8 Kids Edition.
 • iPad. 10.2 (2021)
 • Samsung. Galaxy Tab A8.
 • Amazon. Fire HD 10 Kids Edition.
 • Kurio. Tab Connect.

Kan du ha internet utan sim-kort?

Det går faktiskt utmärkt att använda en smart telefon utan sim-kort. Det finns ju wifi. På alla ställen där det går att hitta en wifi-anslutning fungerar telefonen precis som vanligt och du kan använda alla appar, förutom just när det gäller det som en telefon egentligen är till för nämligen att ringa och skicka sms.

Vad är det för skillnad på en surfplatta och en iPad?

”Den största skillnaden mellan en Android-surfplatta och en iPad är att de har olika operativsystem, vilket i likhet med datorer och mobiltelefoner har stor påverkan på användarupplevelsen”, säger Christoffer Dybendahl, produktchef hos Elkjøp-koncernen, som Elgiganten ingår i.

Hur många tum är min surfplatta?

En vanlig surfplatta har ofta en skärmstorlek på runt 10 tum.

Hur stor är en läsplatta?

En läsplatta är ofta ungefär lika stor som en vanlig pocketbok. Huvudsyftet med läsplattor är läsning av e-böcker men flera modeller har även stöd för andra media och nätverksfunktioner.

Vad är de bästa surfplattorna just nu?

 • Techradar gjorde även i Oktober (2019) ett test där de rankar de bästa surfplattorna just nu. Vinnaren i testet blir påkostade iPad Pro men vår testvinnare, iPad 9.7 (2018), hamnar på en imponerande tredjeplats med motivationen att det är den bästa iPaden för den som letar efter en enkel iPad/surfplatta.

När ska du skaffa en surfplatta?

 • Innan du skaffar en surfplatta borde du överväga hur mycket minne du behöver. Ska den lösa krävande uppgifter, eller vill du lagra stora mängder bilder och ljud på den? Isåfall borde du skaffa en enhet med 32 eller 64 GB. En film på 2 timmar tar upp cirka 3,6 GB.

Vad är de snyggaste surfplattorna på marknaden?

 • Det går inte att förneka att när det kommer till de snyggaste surfplattorna så är det Apple som tillverkar dem. Apple 10.2" 32 GB har en skärm på 10,2 tum och väger endast 483 gram. Tjockleken på 7,5mm bidrar även till att den är otroligt lätt att hålla - även med bara en hand. Baksidan är gjord av metall och är väldigt len.

Vad är en större skärm för surfplatta?

 • En större skärm gör det lättare att läsa, se på video och se mer av webbsidorna när du surfar. 8 tum, som är den andra vanliga storleken idag, är ett smidigt format när det gäller att bära med sig surfplattan eller förvara den i en väska.

Relaterade inlägg: