Hur refererar man till en antologi?

Innehållsförteckning

Hur refererar man till en antologi?

Hur refererar man till en antologi?

Kapitel i bok med redaktör (antologi) I texten hänvisar du till den författare som har skrivit kapitlet i fråga – inte till bokens redaktör. I referenslistan skriver du först författare och titel på det kapitel du hänvisar till och sedan vilken bok det ingår i.

Hur man skriver en referens?

I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Vad är en källförteckning?

Källförteckningen eller referenslistan placeras sist i dokumentet men före eventuella bilagor. Referenserna ska sorteras i alfabetisk följd. I referenserna skall det finnas tillräcklig information för att din läsare enkelt skall kunna hitta de dokument du har använt i ditt arbete.

Vad är avhandlingsarbete?

En avhandling är ett lärt arbete avsett att framläggas vid en offentlig disputation. Akademiska avhandlingar är licentiatavhandlingar och doktorsavhandlingar, som båda räknas som vetenskaplig publicering. ... En numera mindre vanlig benämning på akademisk avhandling eller doktorsavhandling är dissertation.

Hur refererar man till en proposition apa?

Offentligt tryck. I källhänvisningen till offentligt tryck skriver du vad det är för material (Prop. = proposition, SOU = Statens offentliga utredningar, Ds = Departementsserien, Dir.

Hur man gör en litteraturförteckning?

I litteraturförteckningen ska samtliga författarnamn anges. Om en källa har två författare ska bägge författarnamnen anges i alla hänvisningar i texten. I den löpande texten används ”och” före det sista namnet. Om de ingår i en parentes eller i en litteraturförteckning används tecknet ”&”.

Hur skriver man referens till bok?

Referensen ska innehålla den här informationen, i den mån den finns:

  1. Författare.
  2. År.
  3. Titel.
  4. Upplaga (om boken getts ut i flera upplagor)
  5. Förlagsort.
  6. Förlag.
  7. Beständig länk.

Relaterade inlägg: