Vad gör RF-Sisu?

Innehållsförteckning

Vad gör RF-Sisu?

Vad gör RF-Sisu?

RF-SISU distriktens uppdrag och roll (Folkbildning) SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottens studie- och utbildningsorganisation och ska verka för och bidra till idrottens utveckling genom folkbildning. SISU:s distrikt har motsvarande uppdrag på regional och lokal nivå.

Vad kan RF göra?

Riksidrottsförbundet[redigera | redigera wikitext] "...den svenska idrottsrörelsens samlande organisation" med uppgift att "handha för idrottsrörelsen gemensamma angelägenheter, såväl nationellt som internationellt." ... RF har tre miljoner medlemmar i 22 000 föreningar.

Vad är RF juridik?

RF – en av Sveriges fyra grundlagar, se Regeringsformen. ... RF – en vänsterextrem svensk utomparlamentarisk militant organisation, se Revolutionära Fronten.

Vilka sporter är med i RF?

Specialidrottsförbund i Sverige
FörbundSportFöreningar
Svenska BowlingförbundetBowling784
Svenska BoxningsförbundetBoxning163
Svenska BrottningsförbundetBrottning169
Svenska BågskytteförbundetBågskytte145

Hur många idrotter ingår i RF?

RF har 19 distrikt (RF-SISU distrikt) och 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund, SF) som tillsammans har cirka 19 000 idrottsföreningar.

Vad gör en Idrottskonsulent?

Som idrottskonsulent arbetar du med föreningsutveckling och att marknadsföra, planera och starta utbildningsverksamhet i och tillsammans med de idrottsföreningar som finns i Värmland. Arbetet innebär en stor del uppsökande verksamhet. Kvälls- och helgarbete är relativt omfattande.

Är RF förbund för?

Riksidrottsförbundet (RF) är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. RF-SISU distrikt har motsvarande uppdrag som RF på regional och lokal nivå.

Vilka förbund ingår i Riksidrottsförbundet?

Här hittar du kontaktuppgifter till Riksidrottsförbundets 19 RF-SISU distrikt, specialidrottsförbund (SF), specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och idrottsföreningar (Förening).

Är Riksidrottsförbundet en myndighet?

Riksidrottsförbundets organisation. Riksidrottsförbundet har ett tudelat ansvar: ett ansvar gentemot staten och ett gentemot sina medlemmar. Gentemot staten agerar förbundet som ställföreträdande myndighet i frågor rörande idrottsanslagets fördelning och administration utifrån en korporativ förvaltningsmodell.

Vad är en idrott?

Idrott är en form av kroppslig aktivitet, ofta med inriktning mot tävling eller kroppslig träning. Några exempel på idrotter är handboll, bandy, fotboll och skidsport. Idrott innefattar även fysiska aktiviteter som saknar tävlingsmoment, inklusive motionsidrotter som joggning, stavgång och aerobics.

Relaterade inlägg: