Vad menas med SISU?

Innehållsförteckning

Vad menas med SISU?

Vad menas med SISU?

Sisu - en del av den finska självbilden. Jävlaranamma. Styrka, envishet och uthållighet. ... Ordet fick internationell spridning under finska vinterkriget och är sedan dess kanske ett av finnarnas mest kända karaktärsdrag.

Vad betyder RF och vad är det?

Riksidrottsförbundet (RF) är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. ... Totalt samlar idrottsrörelsen cirka 3,3 miljoner medlemmar.

Hur finansieras Sisu?

SISU Idrottsutbildarna är ett av elva statsfinansierade studieförbund. Det innebär att vi måste förhålla oss till statens mål och syften. Statens mål med folkbildning är att ge alla möjligheter att tillsammans med andra öka sin kunskap och bildning för personlig utveckling och delaktighet i samhället.

Vad innebär idrottsrörelsen?

Hälsa, trivsel och välbefinnande är normgivande. Idrotten inom idrottsrörelsen ger inte bara fysisk aktivitet och därmed fysisk utveckling. I det sammanhang som idrott bedrivs, tillsammans med andra, erbjuds också en gemenskap som i sin tur bidrar till stora mått av psykisk, social och kulturell utveckling.

Hur många specialidrottsförbund?

Riksidrottsförbundet är paraplyorganisation för landets 72 specialidrottsförbund.

Vilket uppdrag har Riksidrottsförbundet?

Riksidrottsförbundets främsta uppgift är att stödja medlemsförbunden och företräda idrottsrörelsen i kontakter med bland annat myndigheter och politiker. Det kan exempelvis handla om att påvisa idrottens positiva värden i kontrast till det negativa som ibland får massmedial uppmärksamhet.

Relaterade inlägg: