Vad betyder ring på vänster ringfinger?

Innehållsförteckning

Vad betyder ring på vänster ringfinger?

Vad betyder ring på vänster ringfinger?

En vigselring är en fingerring som bärs av makar för att påminna och visa på den trohetsed som de har avgett vid vigseln. ... Ursprunget att bära ringen på vänstra handens ringfinger kommer av att man i antikens Egypten ansåg att det gick en ven från detta finger direkt till hjärtat.

Vilket finger ska man ha ringen på?

En couple ring bärs traditionellt på ringfingret. Om det är höger eller vänster hand spelar däremot inte så stor roll. Precis som i stora delar av västvärlden symboliserar en ring på ringfingret en kärleksfull tillhörighet till en annan person. En ring på pekfingret, däremot, representerar vänskap.

Vad betyder en ring?

Ett band mellan två personer. Enligt forntida myter och legender symboliserar en ring som en sluten cirkel integritet och enhet. Den har varken början eller slut; därför associeras det ofta med evighet och oändlighet. Dess centrala öppning är platsen där himmelsk kraft och gudomlig andedräkt kommer in i vår värld.

Vad är en Lordring?

Lordring är en lite kraftigare herring som även i ett litet nättare utförande kan användas av kvinnor. Lordringen har vanligen en mittsten som kan vara en diamant eller t. ex safir. Äldre lordringar har då oftast en kapuchongslipad safir i mitten som flankeras av en diamant på vardera sida.

Vad betyder en ring på tummen?

En couple ring bärs traditionellt på ringfingret. Om det är höger eller vänster hand spelar däremot inte så stor roll. ... En ring på tummen står för frihet – både i form av att vara en frisinnad person, men det kan också vara ett tecken på att du är singel.

Varför har man vigselringen på vänster hand?

I våra grannländer Danmark och Norge har man förlovningsringarna och vigselringarna på höger hand. Jo, det var i det antika Grekland som man började med att placera vigselringarna på vänster hand, med förklaringen att det i vänster hand fanns en ven, en kärleks ven, som gick direkt till hjärtat.

Relaterade inlägg: