Varför har jag ont på baksidan av knät?

Innehållsförteckning

Varför har jag ont på baksidan av knät?

Varför har jag ont på baksidan av knät?

En vanlig anledning kan vara att du har överansträngt eller överbelastat knät. Det är vanligt hos idrottare. Du kan känna att det gör ont på baksidan av knät när du sitter på huk, böjer knäleden, går i trappor eller springer. Detta går oftast över efter vila, avlastning eller sjukgymnastik.

Vad gör man åt en inflammation i knät?

Inflammationen i ledkapseln omkring knäleden kan ofta behandlas med smärtstillande inflammationshämmande läkemedel, så kallade NSAID. Exempel på sådana läkemedel är de som innehåller ibuprofen, till exempel Ipren och Brufen. Ett annat exempel är naproxen som finns i till exempel Naproxen eller Pronaxen.

Varför har jag ont i knät?

De vanligaste orsakerna till knäsmärta är hopparknä, Schlatter, löparknä, knäartros, pfss (patellofemoralt smärtsyndrom), meniskskada, broskskada i knät, främre knäsmärta, korsbandsskada och skada på det inre eller yttre ligamentet.

Kan man få feber av inflammation i knät?

SYMTOM. Oftast akut insättande värk och svullnad i en led (monoartrit), feber, ev frossa och allmänpåverkan. Oftast stora leder (knä, höft, fot, axel).

Är Bakercysta farligt?

Bakercystor kan försvinna av sig själv, men om du har artros i knäleden finns det risk för att cystorna kommer tillbaka. Barn med Bakercysta brukar inte behöva någon behandling eftersom svullnaden minskar eller försvinner av sig själv med tiden.

Relaterade inlägg: