Vad gör man åt tjocka naglar?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt tjocka naglar?

Vad gör man åt tjocka naglar?

Vad kan jag göra själv?

  1. tvätta fötterna varje dag och torka noga, särskilt mellan tårna.
  2. låt fötterna lufta, utan strumpor och skor.
  3. använd torra, rena strumpor.
  4. tvätta strumpor i 60 grader så att svampen dör.
  5. undvik trånga skor och skor som är särskilt täta, till exempel gummistövlar.

Varför växer naglar på höjden?

Nageln växerhöjden genom att bilda skikt. Av detta brukar nageln förändra färg, och bli mindre transparent. Symtomet orsakas ofta av fysiskt trauma som leder till att det är lättare att drabbas av svampangrepp, vilket ofta är orsaken till att nageln skiktar sig och blir tjock.

Varför skivar sig mina naglar?

Varför skivar sig naglarna? Att naglarna är sköra kan bero på att du lider av brist på något ämne i kroppen, som exempelvis kalcium, kisel eller magnesium. Det kan också vara ett tecken på att man får i sig för lite vätska. En annan vanlig anledning till att naglar skivar sig är att nagelplattan är uttorkad.

Varför släpper naglarna?

Nagelförändringar orsakade av svamp karakteriseras av förtjockad nagel, färgförändringar och onykolys (nageln lossnar från nagelbädden). Tånaglarna är mycket oftare drabbade av svampinfektioner än fingernaglarna. Om tillståndet är obehandlat under längre tid sprider det sig ofta till flera naglar.

Hur lång tid tar det att behandla nagelsvamp?

Behandlingen av en tånagel kan ta upp till 1 år innan en ny nagel helt växt ut. För fingernaglar kan processen ta upp till sex månader. För att bli av med infektionen krävs tålamod och det är viktigt att inte avsluta behandlingen innan du är säker på att du eliminerat svampen.

Relaterade inlägg: