Vad behöver man för att lyssna på ljudböcker?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att lyssna på ljudböcker?

Vad behöver man för att lyssna på ljudböcker?

Lyssna på nedladdade ljudböcker

 • Öppna appen Google Play Böcker. på en telefon eller surfplatta med Android.
 • Tryck på Bibliotek.
 • Tryck på Ljudböcker högst upp.
 • Tryck på ljudboken du vill lyssna på. Uppspelningen startar automatiskt.
 • Valfritt: Du kan ändra hur ljudboken spelas upp eller ställa in en sovtimer.

Hur gör man en egen ljudbok?

I beskrivningen av ljudboken ska du förklara för lyssnaren vad boken handlar om och om det är en faktabok ska du förklara hur boken är upplagd rent strukturmässigt. Syftet med beskrivningen är att den potentiella lyssnaren ska finna innehållet intressant samtidigt som förväntningarna på ljudbokens innehåll skapas.

Hur fungerar ljudbok?

En talbok är en bok som är inläst, som en ljudbok i Daisyformat, under speciella undantagsregler i upphovsrätten för att underlätta för personer med läshinder. Talböcker utgör en vidareutveckling av böcker i blindskrift eller punktskrift och framställs och tillhandahålls på liknande villkor.

Hur lång tid tar det att spela in en ljudbok?

På två veckor. Men i normala fall tar det tre–fyra veckor, säger Anders Brisling. En ljudbok spelas in i ett grundformat som sedan kan läggas ut på det sätt som förlaget vill. Som cd eller som mp3-fil.

Vad är skillnaden mellan e bok och ljudbok?

Skillnaden mellan en ljudbok och en e-bok är enkel. En ljudbok lyssnar du till och en e-bok läser du genom exempelvis en app. ... Genom ljudbokstjänster som BookBeat och Nextory så kan man självklart lyssna på böcker.

Vad kostar Bokus play?

och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln.

 • Bokus Play Bas. En användare, en valfri bok i månaden för 79 kr/mån.
 • Bokus Play Premium. En användare, obegränsad lyssning och läsning för 139 kr/mån.
 • Bokus Play Familj. ...
 • Ingen bindningstid. ...
 • Över 50 000 böcker. ...
 • Rabatter.

Hur blir man uppläsare av ljudböcker?

Vi jobbar med inspelning av ljudböcker och röstförmedling. Är du intresserad att jobba som ljudboksuppläsare har du möjlighet att skicka in en audition till oss här på vår webbplats, voiceify.se. Vi är ständigt på jakt efter nya berättarröster och tar emot auditions löpande.

Vad kostar det att producera en ljudbok?

Vill du ha komplett hjälp och behöver hyra en röst, så är du välkommen att utnyttja vår röstbank. Då ingår inläsning, redigering, korrektur, ytterligare en redigering och slutligen leverans av färdiga mp3- och WAV-filer. Pris: 2 900 kr per speltimma* + 1 500 kr i startavgift om boken understiger 10 speltimmar.

Hur fungerar Adlibris Letto?

Köp genomfört på hemsidan, ladda ned i Letto Klicka på synkroniseringsknappen (ikonen med de roterande pilarna) längst upp på sidan för att synkronisera med ditt digitala bibliotek. Anslut till Wi-Fi (trådlöst nätverk). Boken dyker direkt upp i ditt Bibliotek > Klicka på bokomslaget för att ladda ned den till Letto.

Hur fungerar en talbok?

En "talbok" är en inläst bok som är avsedd för funktionshindrade personer. Dessa böcker är producerade med offentliga medel och enligt reglerna i upphovsrättslagens 17e paragraf. I kort går lagen ut på att man inte behöver upphovrättsinnehavarens tillstånd att producera boken som talbok.

Relaterade inlägg: