Vad gör kavalleriet?

Innehållsförteckning

Vad gör kavalleriet?

Vad gör kavalleriet?

Kavalleri eller rytteri är ett beridet truppslag som historiskt använde hästar för förflyttning och strid. I moderna arméer avser kavalleri oftast motoriserade, bepansrade eller helikopterburna förband. Det svenska kavalleriet är idag militärpolis-, spanings- och jägarförband.

Vad gör man med dragon?

Fransk dragon används till mycket. Den är ingrediens i tartar-, hollandaise-, och bearnaisesås. Passar också till ägg- och fiskrätter, kyckling, tomatsallad, soppa m.m.

Vad gör en dragon?

En dragon, franska för "drake", var ursprungligen en infanterisoldat som förflyttade sig till häst men stred till fots. Dragoner kunde dock även utnyttjas som lätt kavalleri. De var beväpnade och organiserade som infanteri, ofta med musköter eller karbiner samt blanka vapen.

Vad är infanteri?

Infanteriet eller, ålderdomligare, fotfolket eller fotsoldat är det truppslag inom en armé som traditionellt strider till fots. ... Själva beteckningen infanteri eller infanteriregemente började man använda under 1600-talet.

När använder man dragon?

Klassiskt används den i flera olika såser, såsom bearnaisesås. Den kan också användas ihop med kyckling, fisk och i dressingar. Dragon kan både användas färsk och torkad, den färska är mildare och “grönare” i smaken , medan den torkade har en skarpare och mer karaktäristisk smak.

Relaterade inlägg: