Vilken tid är 12 AM?

Innehållsförteckning

Vilken tid är 12 AM?

Vilken tid är 12 AM?

12-timmarsklocka
Klocksystem
11:59 am/fm11:59
12:00 middag 12:00 pm/em12:00
12:01 pm/em12:01
12:59 pm/em12:59

Är PM på eftermiddagen?

Eftermiddag (e.m.), betyder efter middag eller förkortat EM. och är motsvarighet till latinska post meridiem (PM). Eftermiddag är motsatsen till ordet förmiddag eller ante meridiem (AM) som det heter på latin. Eftermiddagen råder den andra halvan av dygnet, det vill säga 12:00 till 24:00.

Vad står AM för tid?

Post meridiem[redigera | redigera wikitext] PM motsvaras på svenska av förkortningen e.m. (eftermiddag). Motsatsen heter AM (ante meridiem), och är latin för 'Före middag' och till exempel om den är "6 AM" betyder det att den är klockan sex på morgonen (06.00).

Är 12 PM eller AM?

AM används således mellan midnatt och innan 12.00 mitt på dagen. AM används alltså för att ange tiden på natten och förmiddagen. PM betyder Post Meridiem och är latin för ”efter middag”. PM används för att ange tiden från 12.00 på dagen fram till midnatt.

Är PM natt eller dag?

Post meridiem, p.m. eller PM, är latin för 'efter middag' (alltså eftermiddag) och används i vissa språk och länder för att ange att ett klockslag tillhör dygnets andra hälft, från middag till midnatt. Klockan "6 PM" betyder sålunda klockan sex på kvällen (18.00).

Vad betyder PM på svenska?

  • PM motsvaras på svenska av förkortningen e.m. (eftermiddag). Motsatsen heter AM (ante meridiem), och är latin för 'Före middag' och till exempel om den är "6 AM" betyder det att den är klockan sex på morgonen (06.00).

Vad är skillnaden mellan Am och PM?

  • Skillnaden mellan AM och PM kan vara förvirrande när vi inte vet vad varje term står för. AM och PM anger två sessioner av tid på en dag. De är båda olika. AM står för Ante Meridiem, medan PM står för Post Meridiem.

Vad är PM på dagen?

  • 3pm är på dagen. pm står för pre midnight (före natt) och am = after midnight (efter natt)

Relaterade inlägg: