Vad är en Plåtis?

Innehållsförteckning

Vad är en Plåtis?

Vad är en Plåtis?

En stor husbil kan vara krånglig att köra, men den omtyckta "Plåtisen" maximerar nytta och nöje. Storleken är behändig och samtidigt rymmer bilen allt man behöver. En "plåtis" är en mindre variant av husbil - vanligtvis kortare än 6 meter och med en vikt på runt 3,5 ton.

Hur stor är en Plåtis?

Kabes plåtis är byggd på MB Sprinter, den långa karossen – vilket innebär i det närmaste 7 meter lång, eller 6967 mm, för att vara mera exakt. Det är alltså ingen av de där vanliga plåtisarna vars längder ofta är 5,99 m eller 6,36 m.

Varför Plåtis istället för husbil?

Fördelar med plåtisen Plåtisen är lätt att köra, trånga gator, färjor eller små campingar är inga problem. Plåtisen tar sig fram överallt. Dessutom kan han parkera plåtisen på en parkeringsruta, den behöver med andra ord ingen särskild förvaring eller ställplats.

Vad kostar en Plåtis husbil?

De fyra modellerna 540, 600, 6 kostar i grundutförande från 429 000 kronor till 459 000 kronor, med Fiats 130 hästkraftsmotor som standard. De tre förstnämnda har tvärställd säng medan 640:an har långbäddar. Nu är det Dethleffs som bygger dem, de tidigare röda modellerna byggdes av Laika.

Hur bred är en Plåtis husbil?

Trots att den bara är drygt 2 meter bred och ca 5,5 meter lång har den plats för två till tre personer. Och med kök, badrum och dusch.

Är Pössl en bra husbil?

Samtliga plåtisar i olika prisklasser. Pössl finns i många olika planlösningar och längder men de delas också in i modellserier. ... Pössl har gjort sig kända för bra byggkvalitet och i Sverige har de varit något av trendsättare när det kommer till fabriksbyggda plåtisar och vans.

Vilken storlek på husbil?

Storlek. Vi brukar tycka att en husbil helst ska vara liten utanpå och stor inuti, men eftersom det är svårt att uppnå får man göra lite kompromisser. Hur stor husbil behöver du/ni? Kolla så att det finns tillräckligt många bältade platser, tillräckligt många sovplatser och tillräckligt mycket förvaringsutrymme.

Vilken Plåtis är bäst isolerad?

Sv: Varm plåtis för vinterbruk Tror La Strada är det bästa alternativet när det gäller plåtisar och bäst isolering.

Vad kostar det att försäkra en husbil?

Vad kostar en husbilsförsäkring? Priset på en husbilsförsäkring varierar, men en helförsäkrad husbil kostar ungefär 3000–5000 kronor per år.

Vem säljer Laika husbilar?

Återförsäljare av Laika

  • Napoli Handels AB-Bilfynd. Stenbrovägen 18. ...
  • Weidars Husbilar AB. Odalvägen 13. ...
  • Din Husbil I Jönköping AB. Herkulesvägen 25. ...
  • Upplands Bil & Fritidscenter. Säbygatan 19.
  • Alingsås Motorgrupp. Kristineholmsvägen 16. ...
  • Kenneth Öhman Bil & Maskin. Långby Gård. ...
  • Fallström Bil AB. Batterigatan 3. ...
  • Northcar Sundsvall.

Relaterade inlägg: