Var mäter man feber bäst?

Innehållsförteckning

Var mäter man feber bäst?

Var mäter man feber bäst?

En tumregel är att när temperaturen har ökat med minst en grad, personen inte mår bra och känner sig sjuk så räknas det som feber. Kärntemperaturen kan mätas i hörselgången, i rektum, oralt, i urinblåsan, i lungartären eller i matstrupen. Vid kritiska tillstånd kan en permanent termometer vara ett alternativ.

Vilken referenstemperatur bör man ha när man mäter?

Får ej utsättas för temperatur över 870°C om det ska mäta noggrant under 540°C. Temperaturmätning via ett termoelement sker via termoelektriska fenomen där hela termoelementet är aktivt i processen för att skapa mätsignalen.

Hur långt in ska termometern?

Oraltermometer - mäta kroppstemperatur i munnen Att mäta kroppstemperaturen i munnen kan kännas smidigt och praktiskt om man jämför med att mäta i ändtarmen. Det finns dock mycket att tänka på: - Termometern ska placeras under tungan så långt in som möjligt, vid tungbasen.

Hur många grader ska man ha hemma?

Riktvärdet för temperatur inomhus är 18 °C mätt som operativ temperatur. Detta motsvarar ungefär 20 °C lufttemperatur. Operativ temperatur kan mätas med en glob- eller kubtermometer och tar hänsyn till både lufttemperaturen och temperaturen på omgivande ytor som fönster och väggar.

Relaterade inlägg: