Vilken planet är tyngst?

Innehållsförteckning

Vilken planet är tyngst?

Vilken planet är tyngst?

Då har den första planeten definitivt vunnit energi. Tänk nu på vårt eget solsystem med de fyra jätteplane- terna Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus i ordning inifrån och ut, där Jupiter är tyngst, Saturnus är näst tyngst och Uranus och Neptunus kommer långt därefter.

Hur mycket väger du på Mars?

Mars är en ganska liten planet. Framför allt så har den mindre massa än jorden och det gör att man bara väger 0,38 gånger av det man gör på vår blågröna planet.

Hur mycket väger Pluto?

Pluto
Upptäckt
Massa1,303±0,0 kg Jorden × 0,00218
Medeldensitet1,860 ± 0,013 g/cm³
Ytgravitation (ekvatorn)0,620 m/s2 0,063 g
Albedo0,52

Hur tung är jag på Jupiter?

1,898×10^27 kg (317,8 M⊕) Jupiter/Mass

Hur ser det ut på Mars?

Mars är en av de fyra stenplaneterna och har en tunn atmosfär som till största delen består av koldioxid. Ytan är täckt av kratrar av olika storlekar likt månen, men Mars har precis som jorden även många vulkaner, dalgångar, vidsträckta slätter och iskalotter vid polerna.

Hur många ton väger månen?

Månen har en diameter på 3 476 km vid ekvatorn. Densiteten är 3,34 kg/dm³ (jämför med jordens 5,5). Medelavståndet mellan jorden och månen är 384 392 km. Månens yta är cirka 38 miljoner kvadratkilometer vilket är ungefär detsamma som fyra gånger Europa.

Vilka planeter finns i vårt solsystem?

  • Det finns åtta planeter i vårt solsystem: Merkurius, Venus, Tellus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Planeterna kretsar runt solen som är den stjärna som ligger närmast oss.

Vilka planeter snurrar runt solen?

  • Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem. Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till. Den hette Pluto.

Vilka planeter finns i världshaven?

  • Världshaven. Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem. Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till.

Vad är de fyra första planeterna i ordningen?

  • Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till. Den hette Pluto. Nu kallas den dvärgplanet. Det är solens dragningskraft som håller fast planeterna i deras banor. De fyra första planeterna har hårda ytor.

Relaterade inlägg: