Vad krävs för att se TV4?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att se TV4?

Vad krävs för att se TV4?

För att kunna se de fria kanalerna (SVT:s kanaler och TV4) i det digitala marknätet måste du ansluta en box till din TV. Du kan också behöva en ny antenn. Om du tittar på kabel-TV och vill se de här kanalerna, behöver du inte en box förrän din operatör övergår till helt digitala sändningar.

Vad behöver man för att kunna titta på tv?

För att se de fria (eller okodade) sändningarna behöver du en digital tv-mottagare. Om en sådan mottagare inte är inbyggd i din tv-apparat behöver du en extra box/dekoder. De fria kanalerna kan du ta emot och titta på utan kostnad. Dessa är bland annat SVT1, SVT2, SVT24, och Kunskapskanalen.

Hur vet jag om min tv är analog eller digital?

Vill du veta om du tittar digitalt kan du leta upp Tele2-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777. Om du fortfarande tittar på analoga tv-sändningar behöver du byta till digital-tv. Det görs oftast genom att ändra källan på din tv med hjälp av fjärrkontrollen.

Hur vet man om man har analog tv?

Hur vet jag om jag har några analoga kanaler? Flera veckor innan ändringen börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv.

Hur kan man titta på TV4?

Med TV4 Play kan du titta när och var du vill. Börja din TV-kväll här! Du behöver skapa ett konto men tjänsten är helt gratis. Streama via tv4play.se eller via app för iOS och Android.

Hur får man igång tv-kanaler?

Det analoga kanalutbudet via kabel-tv får du tillgång till att någon extra utrustning behövs till din TV. Det enda som krävs är att du har en analog mottagare i din TV som kan ta emot en analog signal. För att komma igång så behöver du bara koppla in en antennkabel direkt in i din TV och göra en kanalsökning.

Hur får man tv i sommarstugan?

– Om du har en antenn på taket till din sommarstuga, husvagn eller båt, exempelvis, går det alldeles utmärkt att titta på tv med Boxer. Allt du behöver är en fristående digitalbox eller en modul som du sätter in i tv:n samt ett programkort från Boxer.

Hur ställer jag om min tv till digitalt?

Byt källa på TV:n På din fjärrkontroll ska du leta efter en knapp som det står "Input", "Ext.", "Source" eller liknande på. Då byter du bara ingång till "Digitalt". Hur du gör en kanalsökning eller byter källa på din TV beror på din TV. Titta i manualen, där står det alltid hur du gör.

Hur vet jag om min tv har inbyggd digitalbox?

De flesta nya tv-apparater har idag normalt en inbyggd box i TVn som klarar DVB-C. Kontrollera detta i manualen för TVn eller med TV tillverkare. Om man har en relativt ny tv-apparat så kan man beställa en kortläsare som klarar CI+. Om man har en något äldre tv-apparat så kan man beställa en vanlig CA-modul.

Relaterade inlägg: