Vad är det för fyllning i Cura täcket?

Innehållsförteckning

Vad är det för fyllning i Cura täcket?

Vad är det för fyllning i Cura täcket?

Cura tyngdtäcke 7 kg har en fyllning av mikropärlor i kisel. Dessa micropärlor formar sig efter kroppen och ger en känsla av mjuk omfamning vilket leder till frigörelse av det lugnande "må bra hormonet" oxytocin. Detta minskar stress, ångest och aggression.

Kan man prova Cura täcke?

Jag hade hört mycket gott om det, och lovorden svallade från alla möjliga håll. Jag var nyfiken på att prova själv, då jag som bekant är en rastlös person som har svårt att slappna av och komma till ro. Jag har nu sovit med CURA-täcket sedan dess och är så nöjd!

Vad är Cura täcke?

Med ett tyngdtäcke från CURA® kommer du att somna snabbare och sova bättre. Tyngden från täcket är lugnande, får dig att varva ner och hjälper dig att sova hela natten. Tyngdtäcket från CURA® of Sweden är registrerat som ett medicintekniskt hjälpmedel vid läkemedelsverket och har många positiva fördelar på din sömn.

Vilket tyngdtäcke är svalast?

Vill man ha ett svalare täcke ska man välja något av våra tyngdtäcken i bambu som absorberar och transporterar bort fukt 3-4 gånger snabbare än bomull. Är du väldigt varm av dig kan ett tips vara att lägga täcket svalt en stund innan du ska sova.

Vilket tyngdtäcke?

Välj rätt vikt på tyngdtäcket Rekommendationen är att man väljer ett täcke som motsvarar 10 procent av sin kroppsvikt. Om du till exempel väger 70 kg, väljer du ett täcke som väger 7 kg. Det här är dock bara en rekommendation, och vilken vikt man trivs bäst med är individuellt.

Vilket tyngdtäcke är bäst i test?

Tyngdtäcke: 7 modeller i test

 • Cura Pearl Classic - BÄST I TEST TYNGDTÄCKE. 4,5.
 • Novista Luna Cool - BÄSTA PREMIUMVAL. 4,0.
 • Cura Minky. 4,0.
 • Polar Night Tyngdtäcke. 4,0.
 • Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin. 4,0.

Vilket Cura täcke är bäst?

 • Cura Pearl Classic - BÄST I TEST TYNGDTÄCKE. Bekvämt och följsamt tyngdtäcke, finns i vikt som passar för de flesta. ...
 • Novista Luna Cool - BÄSTA PREMIUMVAL. Ett tyngdtäcke för den som lätt blir varm om nätterna. ...
 • Cura Minky. ...
 • Polar Night Tyngdtäcke. ...
 • Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin. ...
 • The Nap Lab Tyngdtäcke. ...
 • Borganäs Tyngdtäcke.

Var kan man prova tyngdtäcke?

Vi rekommenderar att du väljer ett tyngdtäcke som matchar cirka 10% -15% av din kroppsvikt. Tyngdtäckena du hittar hos JYSK finns i 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kilo.

Vad tycker folk om tyngdtäcke?

En del människor kanske tycker att det verkar lite obehagligt att sova med tyngdtäcke. Om du har anlag för klaustrofobi kanske du upplever det som lite klaustrofobiskt till en början men över tid kommer de flesta vänja sig.

Är det värt att köpa tyngdtäcke?

Vetenskapen är något begränsad, men de flesta som provar ett tyngdtäcke uppskattar verkligen känslan av dem. Om du har luftvägsproblem eller andra andningsproblem, eller om känner dig klaustrofobisk under tunga sängar, är det kanske bättre att du håller dig borta från denna trend.

Relaterade inlägg: