Vad behövs för Fasadmålning?

Innehållsförteckning

Vad behövs för Fasadmålning?

Vad behövs för Fasadmålning?

Tänk efter vad som behövs för materiel....1. En god planering

 • färg.
 • penslar.
 • skrapor.
 • stålborstar.
 • byggnadsställning.
 • ställning och stegar.
 • eventuell skuggväv.
 • plast.

Kan man Sprutmåla fasaden?

Sprutmålning passar bra på både stora och små fasader. Sprutmålning av stora fasader sparar extra mycket tid och material. Det är också enkelt och bekvämt arbete för den som ska utföra det.

Hur målar man ett trähus?

Om du ska måla nytt trä är det viktigt att impregnera utsatta delar av fasaden, som till exempel ändträ. Använd Tinova Wood Base Oil. För att uppnå bästa resultat rekommenderas att du impregnerar hela ytan. Sedan behöver du stryka grundfärg på ytor som är impregenerade och trärena.

Varför Grundmåla fasad?

Grundmålning. Alla omålade ytor ska därefter målas med grundfärg. Den ger fasadfärgen bra fäste, skyddar träet ytterligare mot fukt och är dessutom ett skydd mot UV-strålning av träet.

Vad är fasaden målad med?

Hur vet man då vilken färgtypen är? För att ta reda på om huset är målat med olje-/alkydoljefärg eller akrylatfärg slipar du på ytan med sandpapper. Om färgen blir till ”damm” är det olje-/alkydoljefärg. Om färgen fastnar på sandpappret, är det akrylatfärg.

Vad kostar det att måla om fasaden?

Professionella målare hinner ungefär måla 2 – 4 kvadratmeter i timmen. Sedan tillkommer även själva materialkostnaden, för att inte tala om den tid som förarbetet tar. Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor.

Kan man Rolla fasaden?

Måla med roller Penseln är det klassiska hjälpmedlet för att måla fasaden. Med en roller får du med dig betydligt mer färg och kan därmed täcka större ytor innan du behöver doppa i rollertråget igen. Efterstryk med pensel i exempelvis springor för att få ett jämt och täckande färglager.

Kan man Sprutmåla oljefärg?

Färgspruta är snabbt, men inte lika bra. Speciellt om man inte har industrigrejer... Speciellt vad gäller utomhus och oljefärger - det funkar absolut bäst om man arbetar in färgen mekaniskt i trät, dvs stryker på med pensel. Ett sprutat färgskikt lägger sig ovanpå och blir aldrig lika tjockt.

Hur målar man med linoljefärg?

Måla med linoljefärg

 1. Grundning. Späd färgen med 10 – 20 % balsamterpentin. ...
 2. Mellanstrykning. Måla med outspädd färg. ...
 3. Grundning. Blanda färgen enligt följande: ca 35% linoljefärg, 50% linolja, 15% balsamterpentin.Torktid varierar med väderlek, beräkna 3-4 dygn vid torr och varm väderlek.
 4. Mellanstrykning. ...
 5. Slutstrykning.

Relaterade inlägg: