Vad är en hypokondriker?

Innehållsförteckning

Vad är en hypokondriker?

Vad är en hypokondriker?

Hypokondri, eller hälsoångest, innebär oro över att ha drabbats eller att komma att drabbas av allvarliga sjukdomar. Oron är vanligen stark, svår att kontrollera och kommer tillbaka trots undersökningar som visar att du är frisk. På Kry kan du få hjälp vid hälsoångest.

Är jag en hypokondriker?

Hälsoångest innebär en stark oro över att du är allvarligt sjuk, eller kan drabbas av en allvarlig sjukdom. Vanliga besvär som huvudvärk eller magont kan då tolkas som tecken på cancer eller andra allvarliga sjukdomar. Tillståndet kallades tidigare för hypokondri.

Vad gör man åt hälsoångest?

Många med hälsoångest har olika strategier för att hantera sin oro såsom att upprepat kontrollera kroppen, söka information kring sjukdomar, be anhöriga om försäkran eller frekvent besöka läkare.

Kan man inbilla sig symtom?

Sjukdomsfobikern, hypokondrikern, den inbillade sjuke. Förr kunde de mötas av förakt, numera vet man att det är patienter som lider av svår ångest.

Kan man vara Inbillningssjuk?

En ständig tendens att tolka och övertolka normala kroppsliga symtom med oro och katastroftänkande inför befarad allvarlig bakomliggande sjukdom. Som en följd av detta kan en depression utvecklas.

Relaterade inlägg: