Vilken är den verksamma substansen i Alvedon?

Innehållsförteckning

Vilken är den verksamma substansen i Alvedon?

Vilken är den verksamma substansen i Alvedon?

Alvedon innehåller paracetamol som är smärtlindrande och febernedsättande. Tabletten innehåller två skikt, ett från vilket den verksamma substansen frisätts snabbt och ett med långsammare frisättning. Alvedon används mot värk och smärta av olika slag (t.

Vad är Alvedon Novum?

Alvedon Novum används för behandling av tillfälliga feber- och smärttillstånd av lindrig art, t ex feber vid förkylning, huvudvärk, tandvärk, menstruationssmärtor, muskel- och ledvärk.

Varför inte använda Alvedon utan läkares ordination?

  • Använd inte Alvedon utan läkares ordination om du har alkoholproblem eller leverskada och använd heller inte Alvedon tillsammans med alkohol. Berusnings­effekten av alkohol ökar inte genom tillägg av Alvedon. Tala med läkare innan du använder Alvedon om du: har nedsatt lever- eller njurfunktion.

Vad innehåller Ipren och Alvedon?

  • Ipren är en cox-hämmare och Alvedon innehåller paracetamol. De påverkar din kropp på olika sätt och därför är riskerna mindre för dig. När du tar värktabletter som tillhör olika grupper samtidigt som Ipren Alvedon så kan den smärtstillande effekten bli annorlunda än om du bara hade tagit bara en av värktabletterna.

Vad innehåller ibuprofen och Alvedon?

  • Ipren innehåller ibuprofen som är ett läkemedel som finns under olika namn t.ex. Ibumetin, och en rad andra namn. Det finns fler läkemedel än Alvedon som innehåller paracetamol, t.ex. Panodil och Reliv. Eftersom Ipren och Alvedon tillhör olika grupper av smärtstillande läkemedel så fungerar de på olika sätt, och påverkar din kropp på olika sätt.

Relaterade inlägg: