Vad ger matjessill dess smak?

Innehållsförteckning

Vad ger matjessill dess smak?

Vad ger matjessill dess smak?

Matjessill är en tillredd form av sill som lagrats på tunna innan den rensas och packas i konserver med en speciell kryddning, bestående av bland annat socker, kanel, kryddpeppar och nejlika. Ofta ingår även sandelträ i kryddningen.

Var fiskas matjessill?

  • Fångstområden. Vi hämtar vår sill i de kalla vattnen i Nordostatlanten, Norska havet, Nordsjön havet kring Island och en liten del från Skagerrak.
  • Fiskemetoder. Sillen fångas med redskapen flyttrål eller snörpvad. ...
  • Beståndets status. Sedan 2011 kommer all sill vi köper in kommer från MSC-certifierade bestånd.

Är det mycket socker i inlagd sill?

Det är inte nödvändigtvis för att den här sillen är onyttig i sig, men lagen eller marinaden som den ligger i är ofta full av socker. Välj istället sill från fiskhandlaren eller mataffären, som inte ligger i en lag eller är marinerad.

Hur ska man äta matjessill?

Många föredrar att njuta av matjessillen naturell tillsammans med dillkokt färskpotatis, gräddfil och finskuren gräslök, men den är även god att förädla ytterligare.

Hur görs inlagd sill?

tillverkar vi sillen Det mesta av den större sillen fiskas ur de rika bestånden i norska havet. På hösten, när sillen är som bäst, kryddas eller marineras den och lagras i silltunnor. Efter många månader är sillen mogen och färdig att tillredas efter våra egna familjerecept.

Kan man äta för mycket sill?

I synnerhet under vintern är D-vitamin en bristvara. Därför går det bra att äta inlagd sill flera gånger i veckan. ... Om du däremot väljer oinlagd sill får du bara i dig ca 15 g fett per 100 g, vilket endast är ett par gram mer än den naturliga fetthalten i färsk sill.

Vad är matjessill för fisk?

Matjessill är en variant av en inläggning som kallas för kryddsill, och den första svenska kryddsillen tillverkades 1918. Kryddsill är färsk sill som först får mogna i en lag med ättika, socker, salt och kryddor. ... Matjes är en kylkonserv och ska förvaras i kylen.

Relaterade inlägg: