Vad behöver man i ett utekök?

Innehållsförteckning

Vad behöver man i ett utekök?

Vad behöver man i ett utekök?

Ett utomhuskök kan anpassas efter just dina behov och det behöver inte vara stort: En grill samt en arbetsbänk med plats för matlagning är en bra utgångspunkt. Därifrån kan du sedan lägga till extra funktioner som du behöver, exempelvis extra avlastningsutrymme, diskbänk, eluttag, avfallshantering och förvaring.

Hur bygger man ett utekök?

Bygga utekök – 5 tips

  1. Placera uteköket på eller i anslutning till altanen.
  2. Snåla inte på avlastnings- och tillredningsytorna.
  3. Se till att du har bra förvaring.
  4. Tillgång till rinnande vatten gör stor skillnad.
  5. Välj en grill med många möjligheter.

Vilken bänkskiva till utekök?

Stenskivor är der det bästa valet för utekök eftersom de håller mot tufft väder och temperaturomväxlingar, är lätta att hålla rent samt anpassar den naturliga omgivningen. Granit är det främsta valet som bänkskiva till ett utekök tack vare sin användarkomfort, materialets utseende och pris.

Måste ha i utekök?

En inbyggd grill passar bäst i murade utekök med bänkskiva i betong eller klinker. Undvik trä och andra material som kan antändas av värmen. Vill du ha en kokplatta i uteköket för att kunna koka potatis, ris eller pasta utomhus så behöver du en elanslutning och en kokplatta som är lämplig för utomhusbruk.

Vad kostar det att bygga utekök?

Priset på ett utekök kan skilja sig enormt mycket beroende på hur avancerat du vill att det ska vara, och om du köper ett färdigt modulkök eller bygger ett eget. Räcker det med en liten bänk, förvaring och en klotgrill vid sidan av kan det kosta runt 3 000 kronor beroende på vilken typ av kök och produkter du väljer.

Vad kostar det att bygga ett utekök?

Ett utekök med kvalitetsgrill, kyl och vask kan kosta runt 100 000 kronor. Tursamt nog går det att komma betydligt billigare undan när du bygger ditt eget utekök. Att anlita en arkitekt för att rita upp ditt utekök samt att investera i kvalitetsutrustning för ditt utekök kan dock löna sig i längden.

Vilken betong till bänkskiva ute?

Betong blandas till av cement, vatten och ballast av olika grovlek beroende på typ av betong. För bordsskivor och andra mindre projekt passar finbetong bäst som har sand som ballast och därför inte blir så grov.

Vad kostar det att gjuta bänkskiva?

En betongbänkskiva gjuten av proffs kostar ca 4000 kr per löpmeter – ungefär som en skiva i sten. I plastform kan du tillverka perfekta betongskivor själv med enkla verktyg utan en massa jobbig slipning.

Varför utekök?

Ett bra utekök gör matlagningen utomhus roligare. Stackaren som grillar får springa som en tätting mellan grill och kök och hämta än det ena än det andra. Det är roligare att ha allt ute, så att man kan umgås, samtidigt med matlagningen och alla kan hjälpas åt.

Varför ett utekök?

Sommartid är grilltid och då är ett utekök det rätta om man vill laga mat tillsammans. Annars blir det lätt så att någon står ute och grillar, medan någon ordnar potatis, sallad och tillbehör inne i köket. Matlagning är roligare tillsammans. Det finns en hel del färdiga utekök att köpa.

Relaterade inlägg: