Vad kan man göra med stormkök?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra med stormkök?

Vad kan man göra med stormkök?

 1. One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater. Laga mat på stormkök i naturen är enkelt om du använder det här receptet. ...
 2. Couscous med chorizo, ärtor och ajvar. ...
 3. Ramen med svamp, morötter och tofu. ...
 4. Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö ...
 5. Bananquesedilla med nutella och hackade jordnötter.

Hur tänder och släcker jag ett stormkök?

Jag vill eller måste släcka… Det finns ett lock till brännaren som man kan använda till att släcka lågan med. Ta ur gummipackningen först i så fall. Sätt i den igen om du vill transportera brännaren med bränsle i (vid ev vandring t ex).

Vad finns det för fördelar med stormkök?

Fördelar med spritkök Lågt pris: Stormkök med spritbrännare är billigare än gasolkök och multifuelkök. Låg vikt: Spritkök har en lägre vikt än andra stormkök. Enkel att använda: Detta är det lättaste köket att använda.

Hur släcker man ett trangiakök?

Hålen i vindskyddet skall vändas mot vinden. Om du släcker lågan med locket (att rekommendera) så ta av packningen först, men sätt tillbaka den när du ska plocka ihop stormköket. Låt bränslet brinna slut efter sista användningen innan ihopplockning.

Vilket Trangia?

De Bästa Stormköken

 • Trangia 25-4 UL med gasolbrännare.
 • Bästa gasolköket för 3-4 personer.
 • Trangia 27-3 UL med gasolbrännare.
 • Bästa gasolköket för 1-2 personer.
 • Trangia 27-4 UL med spritbrännare.
 • Bästa spritköket för 1-2 personer.
 • Trangia 25/21 UL/D med spritbrännare.
 • Bästa spritköket för 3-4 personer.

Varför stormkök?

Friluftsköket eller stormköket som det också kallas, är en av de viktigaste utrustningsdetaljerna , eftersom det är förbjudet att göra upp öppen eld utan markägarens tillstånd. Stormköket får och kan tryggt användas även då varning för skogsbrand utfärdats.

Hur sätter man igång ett stormkök?

Du sätter igång ett spritkök genom att fylla brännaren med T-röd och tända. Det är oftast lättast att tända med tändsticka. Fyll på spriten medan det övre vindskyddet är av och sätt på det innan du tänder. Du ser inte alltid om det brinner, men håller du handen en bit ovanför lågan känner du om det brinner eller inte.

Vilket gasolkök?

Bäst i test för bästa stormköket med gas blev Trangia 25-5 UL gaskök. Det här är ett klassiskt Trangiakök av grymt bra kvalitet som du kan lita på i vått och torrt. Det här friluftsköket passar perfekt för 2 personer och lika bra för långvandring som campingäventyr.

Relaterade inlägg: