Hur bildas fjädermoln?

Innehållsförteckning

Hur bildas fjädermoln?

Hur bildas fjädermoln?

Dessa moln uppkommer när ett lågtryck med regn närmar sig. Dessa moln kallas även skiktmoln och innehåller regndroppar, och ligger på ungefär 5 kilometers höjd. Till en början kan solen kika igenom, men då är den inte stark, utan ses som genom en mattglasskiva.

Hur bildas moln och nederbörd?

Molnen löses upp igen när luften sjunker och kyls av inom större områden. De små vattendropparna klumpas då ihop till regnmoln. Till slut blir vattendropparna så stora att de är för tunga för att sväva i luften varefter de faller till marken som nederbörd...

Hur bildas Bymoln?

Cumulonimbus (bymoln eller åskmoln) kallas en typ av moln som har en stor vertikal utsträckning. De bildas genom kraftig hävning av luften, som kan uppstå genom att solen värmer upp jordytan eller då luften strömmar över ett varmare underlag.

Vad innebär fjädermoln?

Cirrus tillhör de höga molnen och är ofta tunna med ett trådigt fjäderlikt utseende då de består av iskristaller. De kan även vara täta och är ibland delvis slöjlika. Eftersom de ligger väldigt högt skyms de ofta av moln i lägre nivåer. ...

Hur blir det nederbörd?

Vattnet på jorden befinner sig i ett ständigt kretslopp. Från haven, sjöarna och marken avdunstar vatten och det bildas vattenånga. När den kommer upp i atmosfären kondenserar vattenångan och det bildas moln och nederbörd.

Var kommer regnvatten ifrån?

Från hav till moln Vatten faller ned på jorden som regn eller snö. Det rinner ut i sjöar och hav eller ner genom jorden. Solens värme gör att vattnet dunstar och stiger upp mot himlen som vattenånga.

I vilken del finns nästan alla våra moln?

Moln finns i mängder I Sverige är antalet mulna dagar minst längs kusterna och de stora sjöarna. Delar av Norrlandskusten har allra minst med 160 mulna dagar per år.

Relaterade inlägg: