Vad behöver man för att Longera?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att Longera?

Vad behöver man för att Longera?

Tips på utrustning vid longering

  • Skydd på alla fyra benen.
  • Sadel eller longergjord.
  • Däckelunderlägg.
  • Eventuellt svanskappa.
  • Träns eller kapson.
  • Longerlina.
  • Hjälptygel (se nedan)

Hur ofta är det ok att Longera en häst?

Hur Ofta Ska Man Longera En Häst? En häst ska inte longeras mer än en till två gånger i veckan, max 30 minuter då det är påfrestande för hästen att gå på det böjda spåret, vilket ökar risken för skador. Här kan du läsa mer om hur mycket motionen en häst behöver.

Vad gör en Thiedemantygel?

Thiedemanntygeln. Thiedemannygeln är en bra hjälptygel för den orutinerade ryttaren. Tygeln hjälper till att få hästen att gå i rätt form. Den tar bara emot när hästen går för högt med huvudet, vilket innebär att hästen inte kan hänga i den.

Hur länge bör man Longera?

Så de longeras inte aktivt mer än max 20 minuter, säger Karin. En äldre häst kan däremot jobbas i 35-40 minuter om det görs korrekt. Här gäller det att lära sig se på hästen hur mycket den orkar, skritta den ofta för återhämtning och hålla koll på andning med mera.

Hur använder man en Kapson?

En kapson verkar direkt på hästens nosrygg som är direkt förbunden med nacken vilket gör kapsonen väldigt effektiv för att böja hästens nacke. ... Genom att kapsonen är skarpare blir den tydligare och mer precis och vi vill att hästen ska förstå våra hjälper så snabbt och tydligt som möjligt.

Vad är bra med Tömkörning?

Tömkörning är bra för inlärning, för träning och för att få bra kommunikation med sin häst. Till exempel är en kapson användbart eftersom du kan arbeta med kommunikationen med din häst utan att göra inverkan i munnen eller på ryggen.

Kan man Longera med täcke?

För er som letar efter ett täcke att ha när ni longerar så har jag hittat ett bra alternativ här. Denna bogfria historia gör att hästen kan röra sig fritt men ändå behålla täcket stadigt på plats. Vattentätt, andas material med 200 grams fyllning.

Varför Thiedemantygel?

– Om den över huvud taget ska användas ska det vara av säkerhetsskäl när man rider ut, men då föredrar jag ändå thiedemantygeln. Då har du bara en tygel i handen och den gör bara så att hästen inte kan slå upp huvudet, utan att verka neråt. ... Det kan vara en hjälp för hästen att hitta balansen.

Relaterade inlägg: