Hva betyr Eris?

Innehållsförteckning

Hva betyr Eris?

Hva betyr Eris?

I gresk mytologi er Eris gudinne for splid og uenighet. Hun provoserte blant annet til strid om et gyllent eple, noe som førte til Trojanerkrigen. Dysnomia, guden for lovløshet, var hennes datter. Begge navnene ble foreslått av en av oppdagerne, Michael Brown.

Hvor mange måner har Eris?

Dysnomia Eris/Moons Eris har en diameter på 2336 kilometer, og er med det litt større enn Pluto. Samtidig er Eris hele 27 prosent tyngre enn Pluto. Eris har i likhet med Pluto en tetthet på cirka to tonn per kubikkmeter, og antas å bestå av stein og is. Eris har én måne, Dysnomia.

Hvilken dvergplanet er den største?

Eris (småplanetnavn: 136199 Eris) er det største himmellegemet som til nå er oppdaget i bane rundt sola etter de åtte indre planetene.

Hva er en dvergplanet?

Det er fem bekreftede dvergplaneter i bane rundt Solen:

  • Pluto.
  • Ceres.
  • Eris.
  • Makemake.
  • Haumea.

Hva heter den mest kjente dvergplaneten i solsystemet vårt?

Pluto er den mest kjente av dvergplanetene i solsystemet. Pluto er oppkalt etter underverdenens gud i gresk mytologi og ble først oppdaget så sent som i 1930. Pluto går i bane utenfor Neptun og befinner seg fra 30 til 50 ganger avstanden mellom jorda og sola alt etter hvor i banen Pluto er.

Hvor mange dvergplaneter er det i vårt solsystem?

Per juni 2013 anerkjenner IAU fem dvergplaneter i solsystemet: Ceres, Pluto, Haumea, Makemake og Eris. Bare Ceres og Pluto har imidlertid blitt tilstrekkelig studert i detalj til å kunne påvise at de passer til definisjonen. Eris har blitt akseptert som en dvergplanet fordi den har større masse enn Pluto.

Hvor mange måner har Makemake?

S/2015 (136472) 1 Makemake/Moons

Hvor mange soler er det?

Galaksen vår, Melkeveien, er bare 1 av vel 100 milliarder galakser i det observerbare universet. Så vi kan regne med at universet rommer mange milliarder billioner solsystemer.

Hvor mange soler er det i Melkeveien?

I tillegg til sola vår, finnes det over 200 milliarder stjerner i melkeveien. Det betyr at det også finnes mange andre solsystemer omkring i galaksen. Astronomene er ganske sikre på at det ligger et sort hull i midten av melkeveien. Dette tror de fordi det sendes ut en meget sterk stråling fra et veldig lite område.

Hvor mange planeter tror astronomer det finnes i universet?

Anslagene til forskerne ligger på rundt 10 milliarder planeter hvor forholdene ligger til rette for å ha liv på seg i hele galaksen. Hvis framtidige astronomer finner én eneste planet med biosignaturer i dette volumet rundt jorda, vil det kanskje bety at det finnes mange andre, lignende planeter.

Relaterade inlägg: