Hur görs buffelmozzarella?

Innehållsförteckning

Hur görs buffelmozzarella?

Hur görs buffelmozzarella?

Tillverkningen börjar med att mjölken, från ko eller vattenbuffel, hälls i stora rostfria kittlar. Löpe och bakteriekultur tillsätts. Löpe är ett enzym som gör att mjölkens protein koagulerar. Det går åt 12 liter mjölk för att göra 1 kg mozzarella och 8 liter mjölk från vattenbuffel för att göra 1 kg buffelmozzarella.

Vad är burrata gjord av?

Burrata – Delikatessmozzarella Burrata är en handgjord delikatessmozzarella från den syditalienska regionen Apulien. Burrata, som kommer av italienskans burro smörig, är en extra krämig mozzarella, som är gjord på en blandning av mozzarella och grädde.

Vad ligger mozzarella i?

Namnet mozzarella kommer av det italienska verbet ”mozzare” som betyder ”klippa av”. Innan ostmassan bearbetas i det heta vattnet går tillverkningen till som för annan ost: pastöriserad mjölk blandas med ostlöpe och en speciell bakteriekultur, sedan stelnar ostmassan och separeras från vasslen.

Varför ligger mozzarella i vatten?

Mozzarella di Bufala Campana SUB är porslinsvit med en krämig konsistens och produceras endast av färsk mjölk från vattenbuffel. Vätskan som mozzarellan ligger i består av en blandning av saltlake och en syra och ska skydda ostens smak och konsistens – den välbekanta tunna skorpan runt den mjuka kärnan.

Var tillverkas buffelmozzarella?

Buffelmozzarella får endast tillverkas av mjölk från vattenbuffel från områden i centrala och södra Italien.

Kan man äta mozzarella som gått ut?

Det som händer efter bäst före-datum är alltså att kvaliteten så småningom blir sämre. Men maten kan fortfarande vara fullt ätbar. Bäst före-datum gäller om varan har förvarats på lämpligt sätt. Många gånger står det på förpackningen vad som är lämplig förvaring.

Hur använda burrata?

Förut var burrata en ost du endast hittade i ost- eller delikatessbutiker, men idag finns den i kyldisken på de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna. Servera burrata till antipasto, som förrätt på en salladsbädd eller till en god pasta.

Vad kan man ersätta burrata med?

Får man inte tag i burrata kan man alltid ersätta den med vanlig mozzarella eller buffelmozzarella.

Är mozzarella färskost?

Mozzarella är en italiensk färskost gjord på buffelmjölk. Här i sverige kallar vi även varianten på komjölk för mozzarella, medan i italien går den under namnet fior di latte.

Finns det svensk mozzarella?

Välkommen till Ängsholmens Gårdsmejeri. Vi tillverkar Svensk Buffelmozzarella från våra egna vattenbufflar. Vi tillverkar även Eldost och andra goda ostar med komjölk från bygdens kossor.

Relaterade inlägg: