Vad är Microcement?

Innehållsförteckning

Vad är Microcement?

Vad är Microcement?

Microcement, som även kallas microbetong, är i grund och botten cementpulver och vatten som tillsätts färgpigment. Microcementen är ett mindre lager av cement, som kan påföras i stort sett alla typer av ytor.

Hur mycket bygger Microcement?

Microcementerad betong är en cementprodukt som appliceras i flera tunna skikt på en yta och bygger upp två till tre millimeter. Microcement har inte alltid samma finish och det går att skapa både en matt och rå eller en mer glansig yta. Resultatet blir både personligt och lyxigt.

Hur tar man bort Microcement?

Microcementen ska ej rengöras under de första två veckorna efter applicering, därefter rengörs den enligt rekommendationerna nedan. Det vardagliga underhållet görs med vatten eller ett PH-neutralt rengöringsmedel, vill man göra en djuprengöring har vi ett starkare rengöringsmedel anpassat för vår microcement.

Hur funkar Microcement?

Microcement appliceras utan skarvar. Det blandas ofta med vatten och spacklas för hand. För att skapa en unik yta brukar cementen appliceras med en murslev vilket innebär att varje struktur får ett eget utseende precis som marmor eller trä. Med microcement skapas en modern urban känsla i badrummet.

Är Microcement miljövänligt?

Microcement passar när man vill ha en betongkänsla hemma, trots att färgen kan bli olika än betong. Fördelar med materialet är att ytan blir slittålig samt att man slipper fogar som kan samla smuts. ... Microcement är även lättare än betong och enkelt att rengöra.

Hur tåligt är Microcement?

Microcement härdar snabbt (10-12 tim) och ger en mycket nötningsbeständig yta. Microcement kan pigmenteras med UV- beständiga vattenbaserade pigment (pulver eller flytande) utan begränsning. Microcement är mycket sprickresistent och passar perfekt ovanpå golvvärmeinstallationer då microcement är extra värmeledande.

Vad kostar Microcement per kvm?

Priset per kvadratmeter på golv ligger på mellan 900kr -1700kr/m2 inkl. moms, efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering på små ytor kan priserna ligga högre än ovan.

Är Microcement billigare än kakel?

Fördelar med att använda microcement Till att börja med är det betydligt billigare än att sätta en våtrumsmatta eller kakel och klinkers. Du slipper allt förarbete eftersom befintligt tätskikt kan användas. Det innebär att microcement läggs på direkt på mattan eller kaklet.

Hur lång tid tar Microcement?

Hur lång tid tar det att applicera microcement? Att applicera microcement i ett medelstort badrum tar inte lång tid. Arbetstiden är vanligtvis mellan 4-5dagar.

Kan man lägga Microcement på Våtrumstapet?

När du ska ge badrummet en ny modern design kan du välja att lägga microcement direkt på en våtrumsmatta, som i detta fall utgör ett tätskikt. Man lägger på blandningen i flera lager där de första lagren ger en stark och slät yta medan det sista lagret ger väggen eller golvet sitt slutliga utseende.

Relaterade inlägg: