Hur sätter man upp Gardinskenor?

Innehållsförteckning

Hur sätter man upp Gardinskenor?

Hur sätter man upp Gardinskenor?

Montera gardinskenor – steg för steg

  1. Börja med att mäta ut hur långa skenorna ska vara. ...
  2. Markera ut vart skenorna ska monteras med en blyertspenna. ...
  3. Dra i alla glid i skenan. ...
  4. Montera sedan fast gardinstopp på båda sidor. ...
  5. Nu kan du fästa takfästena på skenorna.

Hur kapa Gardinskena?

För att kapa skenan så behöver du en bågfil. Börja med att markera ut längden du behöver, för att sedan såga av skenan med stadiga rörelser för att undvika hack.

Hur funkar en Gardinskena?

För att du ska kunna dra och flytta gardinerna som du vill sitter de fast i kallade glid. Dessa är små plastbitar som sitter i skenan och som du kan dra fram och tillbaka på den att du kan flytta gardinerna som du vill. Även detta är inkluderat i gardinskena-paketen vi tipsar om längst ner i artikeln.

Hur får man gardiner att hänga snyggt?

Häng gardinerna ända uppifrån taket – det får takhöjden att upplevas så mycket högre. Samma regel som att inte hänga för lågt, gäller när det kommer till bredden. Både fönstret och rummet vinner på att öppna upp fönstret, vilket du gör om du flyttar gardinen åt sidorna. Kanske till och med helt vid sidan om fönstret?

Hur sätter man fast Fingerkrokar?

Trä fingerkrokar

  1. Trä fingerkroken, nerifrån och upp. Fördela krokarna jämnt över gardinens bredd; lagom är var tredje ficka. Vill du ha större vågor väljer du längre avstånd mellan dina krokar.
  2. Haka sedan fingerkroken i öglan på ringen som hänger på gardinstången eller i gliden som redan sitter i skenan.

Hur sätter man i Nålkrokar?

Används tillsammans med C-skena. Nålkrokens spets träs direkt i tyget och kroken träs över C-skenan och döljer därmed skenan.

Hur skarva Gardinskena?

För att skarva ihop och öka maxlängden på din U-skena. Trä i de mötande skenornas överkanter i skarvdelen och låt de mötas på mitten. Skarvdelen kommer ligga som ett lock på ovansidan av skarven. Tänk på att hjälpa upp skenan vid skarven med extra hållare så att skenan inte sviktar.

Hur lång ska Gardinskenan vara?

Utgå från ditt fönster. Mät bredden och lägg till 15 cm på respektive sida. Exempel: är ditt fönster 100 cm behöver du en gardinstång som är 130 cm. Vill du att fönstret skall upplevas större lägger du till ytterligare 15 cm på respektive sida så att gardinen hänger på väggen istället för en bit in på fönstret.

Hur lång Gardinskena?

Utgå från ditt fönster. Mät bredden och lägg till 15 cm på respektive sida. Exempel: är ditt fönster 100 cm behöver du en gardinstång som är 130 cm.

Hur fäster man Nålkrokar?

Används tillsammans med C-skena. Nålkrokens spets träs direkt i tyget och kroken träs över C-skenan och döljer därmed skenan.

Relaterade inlägg: