Vad innehåller smörjfett?

Innehållsförteckning

Vad innehåller smörjfett?

Vad innehåller smörjfett?

Smörjfett är ett halvflytande smörjmedel bestående av en smörjolja förtjockad med 5 - 30 procent av olika typer av förtjockare. Smörjfettets konsistensen mäts i så kallade NLGI-klasser.

Vilka tre komponenter består smörjfett av?

Smörjfett är vanligtvis formulerade med tre komponenter: en basolja, förtjockningsmedel och sedan tillsatser.

Vad är EP fett?

EP: Extreme Pressure eller EP-additiv syftar till att minska risken för skärning mellan metallytor.

Vad är Armaturfett?

Smörj packningar, o-ringar, tätningar i pumpar, ventiler, armaturer m.m. Livsmedelsgodkänt.

Vilket smörjfett?

Olika typer av fett För att göra det enkelt så är mineralbaserade smörjfett formulerade så att de kan ge effektiv prestanda för många olika applikationer. Syntetiska smörjfett däremot ger väsentliga fördelar gentemot mineralbaserade, såsom förlängd livslängd på olja.

Hur tillverkas smörjfett?

Fett baserade på tvålar är mest förekommande. De allra första typerna av smörjfett tillverkades genom att reagera kalk med naturliga fettsyror som vegetabiliska oljor eller animaliska fetter i närvaro av vatten. Denna typ av förtjockad olja räckte till för att smörja enkla element såsom vagnshjul och vattenhjul.

Vad betyder EP2?

EUROLUB Lagerfett EP2 LA är ett mineraloljebaserat Litiumförtvålat smörjfett med EP additiver för allmän smörjning till fordon, industri samt entreprenadmaskiner.

Vilket fett till centralsmörjning?

COUGAR 87 SEMI SYNTETISK CLS – EP FETT FÖR CENTRALSMÖRJNING. Cougar 87 är ett semi syntetiskt multi funktions fett med EP additiv. Formulerat för användning av centralsmörjnings system inom industri, entreprenad & off-road applikationer.

Vad används Silikonfett till?

Silikonfett på tub för generell användning , såsom smörjning av gummilister, plaströr etc. Idealiskt för användning inom livsmedelsindustrin och kemisk processindustri. Goda isolerande egenskaper.

Varför Armaturfett?

Används för att smörja packningar, o-ringar, tätningar i pumpar, ventiler, armaturer mm. För dricksvattenarmaturer. Används för att smörja packningar, o-ringar, tätningar i pumpar, ventiler, armaturer mm.

Relaterade inlägg: