Vad består bivax av?

Innehållsförteckning

Vad består bivax av?

Vad består bivax av?

Bivax är byggmaterialet i bisamhällets vaxkakor. Honungsbin producerar bivaxet i vaxkörtlar på undersidan bakkroppen där vaxfjäll utsöndras. Av vaxfjällen bygger bina vaxkakor med celler för att lagra honung och pollen/bibröd i. Cellerna används även som barnkammare för nya bin.

Vad kan man vax på bilen?

Bilvax skyddar lacken mot slitage, UV-strålning och andra yttre påfrestningar. Vaxet stöter bort smuts och gör bilen så mycket enklare att hålla ren. Tvärtemot vad många tror, är inte syftet med vaxning att täcka repor, utan att skydda lacken. Repor avlägsnas genom polering.

Vad är Vaxpolish?

Rengör och polerar i samma moment. Efterlämnar en högblank yta med långtidsskydd mot väder och vägsmuts. Innehåller silikon.

Vilket vax är bäst till bilen?

BÄST I TEST ENLIGT TIDNINGEN VI BILÄGARE

  • TURTLE WAX ORIGINAL. Turtle Wax Original är en klassiker bland bilvax. ...
  • SONAX SNABBVAX. ...
  • SONAX FLYTANDE HÅRDVAX. ...
  • BANANA WAX AUTORANGE BY LAHEGA. ...
  • SIMONIZ ORIGINAL VAX. ...
  • MEGUIARS ULTIMATE LIQUID WAX. ...
  • TURTLE WAX SPRAY WAX IT WET. ...
  • SOFT99 FUSSO COAT WHITE/BLACK.

Hur gör bin vax?

För att kunna tillverka vax behöver bina värme (33-36°) och honung. Det är inte helt klarlagt hur mycket honung som går åt för att producera vax men beräkningar tyder på att 8 – 12 kilo honung behövs för att tillverka ett kilo vax.

Vad kallas konsten att spå i vax?

Konsten att spå i vax kallas keromanti och går till på samma sätt som när man spår i tenn eller äggvita, men att spå i vax är den ursprungliga metoden. Smält vax hälls i kallt vatten och av de former som bildas försöker man tolka ut magiska symboler och budskap.

Är Vaxpolish bra?

Du kan alltid skyla mindre repor men aldrig ta bort dem med vax. Därför har du behov av polish. ... De flesta polisher som korrigerar större lackskador saknar emellertid skydd, och man är därför beroende av att lägga på vax för att stärka lacken efter polering.

Vad innehåller rubbing?

Om du tvättat bilen i automatisk bortstvätt så har du troligen ganska mycket smårepor i lacken, och då ska du använda en cleaner eller rubbing. Dessa innehåller slipmedel och tar bort reporna. Dessutom så gör de rent i lacken. Detta kan du göra antingen för hand eller med polermaskin.

Relaterade inlägg: