Finns i trolldeg?

Innehållsförteckning

Finns i trolldeg?

Finns i trolldeg?

Trolldeg består av vatten, salt och mjöl (normalt i proportionerna 1/1/2), och färgsätts ibland med karamellfärg eller andra livsmedelsfärgämnen. Efter att degen formats kan den torkas i ugn vid 80–100 °C i två timmar, och sedan eftertorkas i rumstemperatur i minst ett dygn.

Hur länge kan man spara trolldeg?

Häll vätskan över mjölblandningen och rör om med en slev tills du får en smidig deg. Låt svalna och förvara sedan i en plastburk med lock. Hållbarheten varierar beroende på hur mycket ni använder den men 2-3 veckor brukar den hålla sig fint. Förvara i kylen eller rumstemperatur.

När är Trolldegen klar?

Ca 70-90 grader brukar vara lagom, prova dig gärna fram med din egen ugn.

Hur gör man troll?

Troll använder sig ofta av olika typer av härskartekniker eller retoriska knep....Jesper Åströms definition på trollning är konsten att få någon att omedvetet göra något genom att sätta den andra ur balans genom:

 1. Retorik.
 2. Överlägsen förståelse för ett ämne.
 3. Eller genom en distraktion.

Kan man äta trolldeg?

Alun ingår ofta i hemmagjord trolldeg, men innebär ingen risk eftersom halten är låg. Däremot ingår vanligen hög halt koksalt (natriumklorid) som innebär risk om barn äter stora mängder av degen. Tidiga symtom är törst, kräkningar, diarré. ... Ring Giftinformation vid symtom, eller om mer än en matsked deg förtärts.

Hur man gör egen lera?

Gör såhär

 1. Koka upp vatten i en gryta.
 2. Häll i karamellfärg och olja i vattnet.
 3. Blanda ihop mjöl, salt och citronsyra i en skål.
 4. Häll sedan vattenblandningen ner i den torra blandningen i skålen.
 5. Rör om och knåda gärna leran tills den fått fin konsistens.
 6. Låt svalna.
 7. LEK!

Kan man göra trolldeg dagen innan?

Börja med att blanda dem torra ingredienserna i en skål. ... När ingredienserna är blandade med varandra ska degen knådas ihop för hand. Gör du denna deg någon dag innan pysslet ska äga rum, lägg då degen i en plastpåse och ta fram när det är dax att baka/pyssla!

Kan man ha trolldeg ute?

När trolldegsfiguren är stenhård och låter "ihålig" när man knackar på den, är den färdighärdad. Trolldeg torkar i vanlig rumstemperatur också, men då tar det lite längre tid.

Har Nättroll?

Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner (flejmkrig) som inte leder någon vart.

Hur gör man porslinslera?

GÖR SÅ HÄR:

 1. Blanda alla ingredienser och arbeta upp degen till en smidig deg.
 2. Gör era konstverk. ...
 3. Släta ut eventuella sprickor/rynkor med pyttelite vatten.
 4. Sätt in dem i ugnen på 100 grader i ca 3-6 timmar beroende på storlek.
 5. Måla figurerna och låt torka.
 6. Klart!

Relaterade inlägg: