Vad ger äpplet färg?

Innehållsförteckning

Vad ger äpplet färg?

Vad ger äpplet färg?

Äpplet är vackert gult med lysande röd täckfärg. Det finns två varianter av Aroma – en med gulrött skal och en där den röda färgen dominerar. Skalet är medeltjockt. Det gulvita fruktköttet är sprött och har aromrik smak med god balans mellan socker och syra.

Vilka svenska äpplen är Höstäpplen?

Höstäpplen är sådana äpplen som är mogna eller nästan mogna i septembers slut, eller oktobers början. Gemensamt för höstäpplen är att de endast håller sig under höstmånaderna. Exempel på höstäpplen är: Aroma, Arreskov, Charlamovsky, Göteborgs Flickäpple, James Grieve, Josefiner, Oranie, Ringstad, Särsö och Åkerö.

Vad gör äpplen sura?

Det går helt enkelt åt mer socker för omogna sura äpplen. Till osockrat äppelmos, torkade äpplen, julmust och glass är det en fördel om äpplena är mogna och söta.

Vart kommer äpplen ifrån?

Huvuddelen av den svenska frukten produceras i södra Sverige. Den mesta fruktodlingen sker i Skåne, men större odlingar finns även i Vätterbygden, i Mälardalen och utspridda i södra och i mellersta Sverige.

Vilka äpplen är godast till äppelpaj?

Välj gärna en fast äppelsort med bra syra, t. ex. Jonagold, Aroma, Ingride Marie eller Ginger Gold. Vi har en riktigt bra äppelskalare (äppelsvarv) som vi rekommenderar att ha hemma om du har mycket äpplen att ta hand om!

Vilka svenska äpplen är Sommaräpplen?

Sommaräpplen är sådana äpplen som mognar tidigt, från juli till början av september. Exempel på sommaräpplen är Close, Discovery, Hampus, Mantet, Melba, Gyllenkroks Astrakan, Quinte, Silva, Skovfoged, Sylvia och Transparente blanche.

Relaterade inlägg: