Vad är softshell för material?

Innehållsförteckning

Vad är softshell för material?

Vad är softshell för material?

Vad är softshell? vind- och vattentätt, men som istället låter huden andas och dessutom ger god rörlighet för kroppen, till skillnad från vanliga regnkläder och andra plagg med hardshell-material.

Vad är softshell tyg?

Det är ett polyesteryttertyg som man laminerar ett vind- och vattenavvisande skikt på som andas, och sedan har man en fleece längst in. Det gör plaggen jättemjuka att ta i, till skillnad från en klassisk skaljacka.

Vad är en skaljacka?

Skaljackan är tillverkad för att skydda mot varierande väderförhållanden vilket gör att det är lätt att anpassa kläderna under jackan efter temperatur och aktivitet för att hela tiden ha lagom mycket kläder på sig, men ändå ha ett bra skydd mot oförutsett väder.

Vad är en Softshellbyxa?

Material. Softshell: Det finns en stor variation i det vi kallar softshell. Softshelljackor från Haglöfs är oftast i antingen i vävd nylon, polyamid eller polyester som är kombinerat med elastan.

Vad menas med softshelljacka?

Softshelljackan är av ett mjukare tyg än skaljackan. En softshelljacka andas mer, och funkar om du ska vara aktiv och det inte spöregnar. Den står inte emot regn och vind lika bra som en skaljacka.

Vad är softshell skor?

Softshell är ett mjukare material som är helt vindtätt och ger ett bra skydd mot regn, men det är inte vattentätt som ett traditionellt membran. Däremot är andningsförmågan på topp och materialet torkar väldigt fort. Softshell passar till nästan all slags aktivitet, låg som hög, bortsett från när det spöregnar ute.

Vad är en skaljacka barn?

En jacka som har ett funktionellt membran som gör den både vattentät och vindtät men som fortfarande gör att den har god andningsfunktion. Ofta upplevs den tunn, smidig och lätt jacka som dessutom ofta har en enkel och sportig design.

Vad är skillnaden mellan skaljacka och regnjacka?

Vad särskiljer en skaljacka från regnjacka och vindjacka En skaljacka är vattentät men har också en andningsförmåga. En regnjacka är vattentät men har inte alltid förmågan att andas. Det gör att en regnjacka utan andningsförmåga kan upplevas instängd och att man istället blir fuktig från insidan.

Vad menas med softshell jacka?

Softshelljackan är av ett mjukare tyg än skaljackan. En softshelljacka andas mer, och funkar om du ska vara aktiv och det inte spöregnar. Den står inte emot regn och vind lika bra som en skaljacka.

Varför softshell overall?

Softshell-overaller är kända för att vara lätta och bekväma, samtidigt som det mjuka materialet ger ditt barn rörelsefrihet. Softshell-overaller bärs som ytterlager och används oftast på våren och hösten. En softshell-overall är inte isolerande, men tack vare att den är vindtät skyddar den ändå mot kyla.

Relaterade inlägg: