Vad täcker en sjukförsäkring?

Innehållsförteckning

Vad täcker en sjukförsäkring?

Vad täcker en sjukförsäkring?

Sjukvårdsförsäkringar. En sjukvårdsförsäkring är en försäkring som antingen din arbetsgivare eller du själv kan teckna. Den ger dig tillgång till sjukvårdsrådgivning, vårdplanering och specialistvård, men också förebyggande insatser och rehabilitering. Försäkringen kan också ersätta kostnader för medicin och eftervård.

Hur mycket kan man få från AFA?

Du som har sjukersättning eller aktivitetsersättning får cirka 4 000 kronor per månad från Afa om du har en årsinkomst på cirka 320 000 kronor. Du får ersättningen fram tills du är 65 år så länge du får sjukersättning från Försäkringskassan.

Vad ingår i Folksams sjukförsäkring?

Sjuk- och efterlevandeförsäkring via ditt fackförbund Ger dig kompensation för förlorad inkomst vid sjukdom, ger ersättning vid vissa diagnoser och om du skulle avlida.

Vad innebär en olycksfallsförsäkring?

En olycksfallsförsäkring kan ge ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada. Det definierar försäkringsbolagen som en kroppsskada efter en plötslig, oförutsedd och yttre händelse. En olycksfallsförsäkring är också viktig att ha om en skada du drabbas av blir bestående.

Hur mycket kan man få från AFA Försäkring?

När Försäkringskassan betalar sjukpenning med 80 procent betalar vi dagsersättning med 12,5 procent av den sjukpenning du får. Vid 75 procent sjukpenning från Försäkringskassan betalar vi 13,3 procent av sjukpenningen. Du kan dagsersättning från dag 15 och längst till och med dag 360 i din sjukperiod.

Vad ingår i Diagnosförsäkring?

Med en diagnosförsäkring har du rätt till ersättning redan sju dagar efter att diagnosen är ställd. En majoritet av de som får ersättning från Bliwas diagnosförsäkring har diagnostiserats med någon av de tre sjukdomarna hjärtinfarkt, stroke eller cancer. Men försäkringen gäller för totalt 19 olika diagnoser.

Relaterade inlägg: