Vad kostar det att göra en dränering?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att göra en dränering?

Vad kostar det att göra en dränering?

Ett riktmärke är att dränering kostar 3000 kr/löpmeter/2 meter djup som ska grävas. Det innebär att ett hus med en normalstor källare om 60 kvm kommer ha ca 30 löpmeter husgrund, vilket kommer kosta 30*3000=90 000 kr att dränera.

Vad kostar det att dränera med Isodrän?

isodrän, pordrän, platonmatta). Kostnaden per löpmeter, alltså meter yta som dräneras ligger ofta mellan 9 kr. Har du ett hus på 100 kvm, där varje vägg är 10 meter lång blir det alltså 40 löpmeter som ska dräneras (jämför gärna också med kostnaden för att anlägga en betongplatta).

Vad kostar det att dränera Torpargrund?

Vad kostar dränering av krypgrund? Dränering av ett normalstort småhus kan kosta mellan 100 000 kr och 150 000 kr men variationen är stor beroende på olika svårigheter i arbetet. Eftersom det handlar om stor individuell variation bör offerter tas in från flera utförare.

Är det svårt att dränera själv?

Det är egentligen aldrig särskilt kul att dränera om husgrunden. ... Att dränera runt huset är ett stort och tungt jobb som de flesta drar sig för att utföra själv. Man bör ha tillgång till grävmaskiner och verkligen veta vad man sysslar med.

Vad kostar det att gjuta en husgrund?

En husgrund har en mängd olika faser och beslut som behöver gås igenom innan det går att säga vad den kommer att kosta. Men mellan tummen och pekfingret går det att säga mellan 1500-3000 kronor/kvm om du kan gjuta en betongplatta. Ska du gjuta en grund på 100 kvm kan det alltså bli allt mellan 150 000-300 000 kronor.

Vad kostar det att isolera grunden?

I priset ingår kostnader för dränering och tilläggsisolering av grunden. Det varierar stort vilken typ av arbete som krävs för olika källare, men normalt sett ligger priset mellan 3.000 och 5.500 kronor per löpmeter. Tänk även på att ditt projekt kan ge rätt till rotavdrag.

Måste man dränera runt hela huset?

Att dränera runt huset är viktigt för husets livslängd och för att undvika dålig lukt eller mögel. Dräneringen leder bort vatten som trycker på huset underifrån eller från sidan mot husgrunden, under mark. ... Både hus med källare och hus byggda med platta på mark måste ha en fungerande dränering.

Måste man dränera Oinredd källare?

De flesta jag pratat med säger att kallkällare som är oinredda är ganska riskfria att ha fast det inte är dränerat.

Måste man dränera Torpargrund?

Många ställer sig frågande till om man behöver dränera ifall huset har en så kallad torpargrund. Svaret på den frågan är ja. I de flesta fall så kommer du att behöva dränera ditt hus i Borlänge med torpargrund precis på samma sätt som andra husgrunder.

Kan man göra dränering själv?

Självklart går det att dränera själv runt huset. Men tänk på att det är ett drygt jobb, om även om man har tillgång till grävmaskin och lastbil. – Det är fruktansvärt mycket jord som man gräver upp. Altaner ska flyttas och grävas under.

Vad är dränering av källare?

  • Dränering av källare är ett av Sveriges vanligaste renoveringsprojekt. De flesta dräneringar idag är dränering av källare. Men många hus med krypgrund eller betongplatta behöver också dräneras. En krypgrund är mer känslig än en betongplatta som kan vara blöt ett tag utan stora konsekvenser såsom dålig innemiljö i en källare.

Hur mycket kostar dränering på ett hus?

  • På ett ungefär kan man räkna med 600-900 kr/timmen, eller 600-900 kr/löpmeter i arbetskostnad. Det innebär att ett hus enligt tidigare exempel, med 40 meter vägg/husgrund som ska dräneras, går på runt 24 000-36 000 kronor i arbetskostnad för dräneringen, vilket blir 16 800-25 200 kr efter ROT-avdraget.. Totalt pris för dränering

Hur mycket kostar det att dränera en betongplatta?

  • Kostnaden per löpmeter, alltså meter yta som dräneras ligger ofta mellan 9 kr. Har du ett hus på 100 kvm, där varje vägg är 10 meter lång blir det alltså 40 löpmeter som ska dräneras (jämför gärna också med kostnaden för att anlägga en betongplatta).

Hur många kronor får du dra av dräneringsarbetet?

  • Prisskillnaderna kan bli stora men ett normalpris för ett dräneringsarbete av cirka 100 kvadratmeter husgrund (40 löpmeter cirka) landar därmed på runt 1 000 kronor. Då får du givetvis också dra av en tredjedel av dessa kostnader genom ROT-avdraget.

Relaterade inlägg: