Varför får man varan?

Innehållsförteckning

Varför får man varan?

Varför får man varan?

Waran är ett läkemedel som används för att förhindra att blodproppar bildas i blodkärlen hos de personer som har risk för att bilda blodproppar. Medicinen tillhör läkemedelsgruppen blodförtunnande läkemedel som även kallas antikoagulantia. Det verksamma ämnet är warfarin.

Vad får man inte äta när man äter eliquis?

ELIQUIS kan tas antingen i samband med måltid eller utan mat. Effekten av ELIQUIS (apixaban) påverkas inte på något sätt av olika födointag. Därför gäller inga restriktioner vad gäller kosten i samband med administrering av ELIQUIS (apixaban).

Vad sänker PK värdet?

Warfarin inverkar genom att förhindra aktiveringen av blodets koaguleringsfaktorer som är beroende av vitamin K. Av den orsaken är vitamin K i kosten en warfarin-antagonist: stora mängder sänker INR-värdet, dvs. minskar behandlingens effekt och genomslagskraft.

Är Waran farligt?

Fakta/Förmaksflimmer och Waran-behandling Det leder till blodstockning med risk för att blodet levrar sig och bildar blodproppar. I värsta fall lossnar blodproppen och hamnar i hjärnan, vilket kan orsaka stroke.

Kan man ta Alvedon om man äter Eliquis?

Receptfria läkemedel som acetylsalicylsyra (Treo, Magnecyl med flera) och antiinflammatoriska läkemedel (Ipren, Brufen, Naproxen, Diklofenak med flera) kan ge en ökad risk för blödning och bör inte tas tillsammans med Eliquis. Paracetamol (Alvedon, Panodil med flera) går bra att använda tillsammans med Eliquis.

När går Eliquis ur kroppen?

Allmän information Eliquis® Tid till maximal plasmakoncentration är 3-‐4 timmar, T1/2 i kroppen är 9-‐14 timmar. 27% av den aktiva substansen elimineras via njurarna. med gravt påverkad leverfunktion med koagulopati.

Relaterade inlägg: