Vad behöver man för att åka långfärdsskridskor?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att åka långfärdsskridskor?

Vad behöver man för att åka långfärdsskridskor?

Grundutrustning. Utöver skridskor, bindningar och pjäxor, behöver du ha med dig ispikar, isdubbar med visselpipa, räddningslina, förlängningsband med karbinhake, samt en ryggsäck med grenrem för en extra säker tur på isen. En hjälm kan också vara en god idé, särskilt om du är nybörjare.

Vad behöver man för att åka skridskor?

Lämplig utrustning för träning är skridskor med skydd, hjälm (inte cykelhjälm), vantar, vattenflaska (ej skridskoskolan) och bekväma kläder (ej jeans). Tränarna behöver kunna se hur man rör sig, varför åtsittande kläder är att föredra.

Vad behöver du tänka på om du vill ut och åka långfärdsskridsko på havet sjön Isvett?

Gå aldrig utan isdubbar eller ispik på okända isar och helst inte ensam. Även en livlina hör till utrustningen, minst en i gruppen. Faror lurar också då det gäller skidåkare. Gå eller åk över isen på goda avstånd från varandra, för att sprida belastningen.

Hur funkar långfärdsskridskor?

Långfärdsskridskor är en sorts skridskor där sko och skena enkelt kan kopplas isär och som används för långfärdsskridskoåkning. ... Skridskorna fästs med bindningar på skorna. Beroende på bindningstyp kan man som skor bland annat använda vanliga vandringskängor, kängor för längdskidåkning eller lättare telemarkskängor.

Hur man åker långfärdsskridskor?

Du ska stå med böjda knän och lätt krummad rygg. Om du svankar med ryggen kommer du snabbt bli uttröttad. Med vad som ser ut som lite dålig hållning får du i stället lägre tyngdpunkt och en mer avslappnad grundposition. Du ska böja på knäna och krumma precis så mycket att du inte ser tårna.

Var kan man åka långfärdsskridskor?

Runt Stockholm, i Mälardalen och i Sörmland finns mängder av platser att åka skridskor på. Populära platser i Stockholmsområdet är Hellasgården, Edsviken, Norrviken, Sicklasjön, Kottlasjön (Lidingö), runt Ekerö och Stäket/Kungsängen. I närheten av Stockholm kan du prova på Båven och sjöarna runt Åkers styckebruk.

Hur lär man barn att åka skridskor?

Om du som vuxen inte kan åka skridskor eller är ringrostig är ett bra knep att låta barnen leda vägen. –Att lära barn att åka skridskor handlar mycket om att genom lek öva motoriken – alltså lära utan att veta om det. Som vuxen är det lätt att fastna i sitt eget tänk om hur det ska gå till.

Vad behöver man till konståkning?

Oftast åker man 1 timme per vecka och lär sig åka skridskor främst genom lekar och lekfulla teknikövningar. Nästa steg är att börja ta skridskoskolemärken - pins i form av ett lejon som heter Leo - som finns för sex (6) olika nivåer.

Vad ska man tänka på när man köper långfärdsskridskor?

Många långfärdsskridskor har idag bindningar som fungerar på valfria kängor, men det finns också bindningar som bara passar ihop med specifika pjäxor. Det som är viktigast är att de kängor eller pjäxor man väljer att använda sitter bra på foten. Vilken typ av bindning man sedan väljer att använda sig av är en smaksak.

Vilken utrustning bör man ha med sig då man beger sig ut på isen?

Ha rätt utrustning: isdubbar, räddningslina och flytväst eller liknande. Håll avstånd med de du är ute och åker med. På så sätt går inte alla genom isen samtidigt om olyckan skulle vara framme och ni kan lättare hjälpa varandra. Ta det försiktigt och säkerställ isen bit för bit.

Relaterade inlägg: