Vad gör Systembolaget med sin vinst?

Innehållsförteckning

Vad gör Systembolaget med sin vinst?

Vad gör Systembolaget med sin vinst?

20 procent av dina pengar går till staten i form av moms, och ytterligare 33 procent blir alkoholskatt. ... Dessutom har staten ett avkastningskrav på Systembolaget, vilket innebär att verksamheten förväntas att gå med ett plusresultat varje år. I fjol uppgick den vinsten till 282 miljoner kronor.

Hur mycket går Systembolaget med vinst?

Systembolagets bokslut 2020 Systembolagets vinst före skatt steg till 597 miljoner kronor från 304 miljoner ett år tidigare. Nettoomsättningen steg till 36,7 miljarder kronor, upp från 32,2 miljarder. Försäljningsvolymen ökade till 569,1 miljoner liter, upp från 511,9 miljoner liter.

Vad kostar hemkörning från systemet?

Avgift från 80 kronor Avgiften för det första kollit är kronor, beroende på om det behövs ett halvt eller ett helt kolli. Varje kolli därefter kostar 80 kronor styck. Exakt vad avgiften blir för just din beställning ser du alltid i varukorgen och i kassan.

Hur fungerar Systembolagets ombud?

Ombuden är ofta vanliga butiker och finns på mindre orter där kundunderlaget för att etablera en Systembolagetbutik är för litet. Ombuden står för cirka 1 procent av Systembolagets omsättning. Beställning till ombudet sker via systembolaget.se. ... Dryckerna lämnas bara ut under Systembolagets öppettider.

Hur mycket pengar gör staten på Systembolaget?

Systembolaget är över hälften av priset skatt: 20 procent moms och 32 procent punktskatt. Köper man sprit hamnar tre fjärdedelar av pengarna i statens ficka. Bara på själva alkoholskatten tjänade staten förra året 14,4 miljarder kronor. Dessa ofrivilliga bidrag till statskassan är tänkta att vara i folkhälsans namn.

Är det moms på alkoholskatt?

Priset du betalar för en dryck på Systembolaget innehåller flera delar. Här förklarar vi vilka. Priset du betalar för en flaska, burk eller box består av flera delar. Vanligtvis utgör skatterna - alkoholskatt och moms - den största delen.

Hur mycket säljer Systembolaget för?

Försäljningsvolymen uppgick till 569 (512) miljoner liter vilket innebär en ökning med 11 procent. Intäkterna uppgick till 36 7) miljoner kronor. Vilket innebär en ökning med 14 procent.

Hur mycket omsätter Systembolaget?

29,4 miljarder SEK (2017) Systembolaget/Revenue

Vad kostar hemkörning från Foodora?

Leveranskostnaden är vanligtvis minst 49 kronor per order.

Vem kör ut åt Systembolaget?

Bor du i Stockholm kan leveranstiderna vara kortare. Varorna som beställs kommer inte köras hem i glassbilsliknande Systembolaget-bilar utan de har i dag ett samarbete med Bring som kommer sköta utkörningen.

Relaterade inlägg: