Hur mycket väger en hästtransport?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger en hästtransport?

Hur mycket väger en hästtransport?

Sv: Vad väger en hästtransport? Ett enkelaxlat släp ligger ofta på en totalvikt på 1300 kg (lastvikt c a 600-650 kg). Som du säkert vet är det totalvikten som gäller när man tittar på bilens registreringsbevis och har B-kort (totalvikt är släpets egenvikt - tjänstevikten plus maxlasten).

Hur fort får man köra med en hästtransport?

Med släpvagn bakom bilen är högsta tillåtna hastighet 80 km/tim. En gyllene regel är : om hästen trampar i transporten så har du kört för häftigt ! Kör inte fortare än att hästen kan stå still, var speciellt uppmärksam i kurvor, rondeller och när du bromsar.

Vad krävs för att få köra hästtransport?

Med B-körkort får totalvikten (den totalvikt som står i registreringsbeviset för släpvagnen) vara högst 1310 kg. Med utökad B-behörighet får totalvikten (den totalvikt som står i registreringsbeviset för släpvagnen) vara högst 2060 kg, men den får bara lastas så att den väger max 2000 kg.

Hur mycket väger ett hästsläp?

Med B-behörighet är max totalvikt 1300kg. Tar vi bort tjänstevikten (820kg) från detta får vi en lastkapacitet om 480kg vilket alltså inte fungerar. Med utökad B-behörighet kan vi registrera totalvikten på 1900kg. Dock finns en begränsning från biltillverkaren som säger att bilen inte får dra mer än 1600kg.

Hur mycket väger en transport?

Generellt kan man säga att ett lätt släp har en totalvikt på högst 750 kg. Även ett släp med högre totalvikt än 750 kg kan vara lätt, så länge den sammanlagda totalvikten på släp och bil är högst 3 500 kg. För att köra sådana fordonskombinationer räcker det med körkort med behörighet B.

Vilket körkort krävs för Hästlastbil?

B-körkorts hästlastbilar - Torstensons.se.

Hur långt kan man köra med häst?

Du får transportera dina djur upp till 8 timmar. Om transporten uppfyller vissa krav kan du få transportera dem mer än 8 timmar. De kraven är att: det ska finnas tillräckligt mycket strö på golvet för att djuren ska ha det bra.

Relaterade inlägg: