Vad är normal mensvärk?

Innehållsförteckning

Vad är normal mensvärk?

Vad är normal mensvärk?

Mensvärk kan ge såväl en dov och molande värk som stark smärta i nedre delen av magen. Vissa får endast lite mensvärk medan andra kan få väldigt ont. Mensvärken uppstår vanligtvis någon dag innan mensen kommer och är oftast som starkast under första och andra dagen av mensen.

Vad är mensvärk?

Mensvärk är vanligt och innebär att du får ont i nedre delen av magen, ryggen och ryggslutet i samband med att du har mens. Ibland kan värken även stråla ut i nedre delen av ryggen, ljumskarna och låren. Det finns flera saker du kan göra för att minska värken.

Har mensvärk hela tiden?

Det är vanligt att ha ett eller flera av dessa besvär om du har endometrios: Du får mycket ont när du har mens eller ägglossning. Du har smärtor i nedre delen av magen hela tiden, mer eller mindre. Du har smärtor som strålar ut mot ryggen och ner i benen.

Vad ska man äta när man har mensvärk?

Fibrer som du hittar i ärtor, böner och linser, fullkornsbröd och hallon rensar matsmältningssystemet och håller en bra hormonbalans och kalcium från mejeriprodukter och spenat hjälper musklerna att slappna av Andra kalciumrika livsmedel är bland annat lax, sardiner och nötter.

Hur får man bort illamående vid mens?

Vad gör ni när ni mår dåligt när ni har mens?

  1. Mår du dåligt fysiskt, alltså om du har mensvärk kan det kännas bra med att äta choklad. ...
  2. Värm en vetekudde. ...
  3. P-piller har hjälpt mig. ...
  4. Om du har ont, använd en vetekudde eller en plastflaska med varmt vatten i och lägg den mellan benen.

Varför kräks man när man har mens?

Smärta vid mens Mensvärk kan framför allt göra ont i magen, men man kan också känna smärtor i ryggen, ljumskarna, låren och huvudet. Diarré, yrsel eller kallsvett, illamående och kräkningar kan också förekomma. Mensvärk är särskilt vanligt bland unga.

Relaterade inlägg: