När ska jag betala skatt på bilen?

Innehållsförteckning

När ska jag betala skatt på bilen?

När ska jag betala skatt på bilen?

Skatten ska vara bokförd som betald på Transportstyrelsens konto för fordonsskatt den sista dagen i den månaden, men om den dagen infaller på en söndag, annan allmän helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton flyttas sista bokföringsdag fram till följande vardag.

Hur mycket får jag tillbaka om jag ställer av bilen?

Om du ställer av ett fordon behöver du inte längre betala fordonsskatt. Överskjutande fordonsskatt återbetalas till ägaren. Om fordonet ställs av i samband med ett ägarbyte får den nya ägaren tillbaka på skatten. Kom ihåg att belopp under 50 kronor inte återbetalas.

Hur mycket höjs skatten på min bil?

Nya bilskatten 2021 för en vanlig bensindriven familjebil blir 600-800 kr – per månad. De mest sålda suv:arna som Volvo XC60 och Volkswagen får en skatt på över 1000 kr per månad. Samtidigt höjs inköpsbonusen för en elbil till 70 000 kr.

Får man tillbaka skatten på bilen när man säljer den?

Vi betalar tillbaka fordonsskatt till den som var ägare när skatteplikten upphörde (den upphör vanligtvis när fordonet ställs av eller avregistreras). Den som var registrerad som ägare vid det tillfället får i normalfallet utbetalningen.

Relaterade inlägg: