Vad gör man på Eid al-Fitr?

Innehållsförteckning

Vad gör man på Eid al-Fitr?

Vad gör man på Eid al-Fitr?

När fastan är över firas eid al-fitr. Man firar att man deltagit och slutfört fastan genom att bland annat be eid-bönen och äta tillsammans. Eid al-fitr är den högtid som är mest känd för icke-muslimer, men egentligen är eid al-adha den större högtiden. Den infaller ungefär två månader senare.

Varför Ska man fasta under ramadan?

  • Varför ska man fasta under ramadan? Motiveringarna för fastan är av olika slag, men en anledning till att man fastar är att bli mer tålmodig och känna sig närmare Allah samt känna större samhörighet med övriga muslimer. Ramadan stärker ens egen andliga identitet och den muslimska gemenskapen.

När är Ramadan avslutad?

  • Under ramadan umgås folk under nätterna. Det är först efter midnatt, som man drar sig tillbaka och försöker få några timmars sömn. Ramadan avslutas med en stor fest. Fastemånaden ramadan avslutas med en stor fest som varar i fyra dagar. Denna fest kallas för stora Bairamfesten.

Hur dekorerar man gator under ramadan?

  • Lyktor dekorerar gator i Kairo under ramadan. Ramadan (arabiska: رمضان) är i den muslimska kalendern den nionde månaden och en helig fastemånad som är en av islams fem pelare. Ramadan är den månad under vilken Koranen först uppenbarades för profeten Muhammed.

Relaterade inlägg: