Hur mycket kostar det att borra för bergvärme?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att borra för bergvärme?

Hur mycket kostar det att borra för bergvärme?

Grundkostnaden för borrning ligger mellan 30 000 och 70 000 kronor. En undersökning från Energimyndigheten visar att priserna kan variera med upp till 25 procent beroende på var i landet du bor. Förutom grundkostnaden tillkommer även utgifter för foderrör, vilket du kan läsa mer om nedan.

Hur betalar man för bergvärme?

Månadskostnaden för bergvärme kan ligga mellan 3 kronor, beroende på ditt värmebehov....Bergvärme - kostnad i månaden.
Årligt värmebehovBergvärmens elförbrukning per årMånatlig kostnad
15 000 kWh3 750 kWh375 kronor
20 000 kWh5 000 kWh500 kronor
25 000 kWh6250 kWh625 kronor

Vad kostar det att dra in vattenburen värme?

Att byta till vattenburen värme innebär en investering - exakt pris är svårt att uppskatta utan att känna till detaljer om det aktuella huset och de förutsättningar som finns. En grov uppskattning är att det kostar mellan 6000-8000 kronor per radiator (element).

Hur långt ska man borra för bergvärme?

Borrhålets djup avgörs av flera olika faktorer, berggrundens nivå naturligtvis, men också vilka effektbehov hålet ska klara. Hålet får därför inte underdimensioneras och djupet varierar mellan cirka 70–200 meter och borrhålets diameter är 110–140 mm.

Vad ingår i bergvärme?

Kostnaden för ett bergvärmesystem består till största delen av priset för själva bergvärmepumpen. Sedan tillkommer en del övrigt material, exempelvis kollektorslangen som transporterar energin från borrhålet till värmepumpen.

Hur mycket energi ger bergvärme?

Värmepumparna höjer temperaturen till 35-70 grader. Det varma vattnet som värmepumpen värmt används för att värma huset och varmvattnet.

Relaterade inlägg: