Vad bryter periodisk fasta?

Innehållsförteckning

Vad bryter periodisk fasta?

Vad bryter periodisk fasta?

Fastan uppnås genom att man avstår morgonfrukosten och istället bryter fastan runt lunch, och ett vanligt ätfönster är 12-20, med totalt 2-3 måltider per dag (antalet måltider är av underordnad betydelse men det är svårt att rent praktiskt klämma in fler än tre vid ett så kort ätfönster).

Vad är periodisk fasta?

Denna går ut på att fasta 16 av dygnets timmar, äter gör man under det åttatimmarsspann som återstår. För att undvika viktminskning bör man säkerställa att man får i sig tillräckligt med kalorier under lunch och middag.

Vad kan man dricka vid periodisk fasta?

12.00 Dagens första måltid. Under resterande timmar bör man dricka mycket vatten. Koffeindrycker som kaffe och te är också helt okej.

Hur ofta bör man fasta?

Forskning visar att om man låter magen vila 12 - 14 timmar per dygn, så kallad periodisk fasta, kan det ge stora hälsofördelar. Och det är också förmodligen lättare att fasta än vad du tror.

Vad gäller vid fasta?

Det finns ingen standardlängd på fasta eftersom det helt enkelt innebär att inte äta. Varje gång du inte äter fastar du. Till exempel kan du fasta mellan middagen på kvällen och frukosten nästa dag, en period på ungefär 12-14 timmar. I den meningen kan fasta räknas som en del av vardagslivet.

Relaterade inlägg: