Vad kostar det att ha firmabil?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha firmabil?

Vad kostar det att ha firmabil?

En tjänstebil räknas som en förmån om en anställd får använda bilen privat. ... 31,7 procent av prisbasbeloppet (47 3) + 0,75 procent × statslåneräntan (0,5 procent år 2020) + 9 procent av bilens pris upp till 7,5 prisbasbelopp (354 7).

Vad få ut efter skatt?

Resultat: Du får 18 842 kr i månaden efter skatt. Skattetabellen är 36....Beräkna lön efter skatt.
Kommunalskatt5 254 kr
Begravningsavgift59 kr
Jobbskatteavdrag-2 265 kr
Summa6 158 kr
Summa i procent24,63%

Vad är En förmånsbil?

  • En förmånsbil är en bil som tillhandahålls av arbetsgivaren och som den anställde får använda både i jobbet och privat. Många blandar ihop det med tjänstebilar, men den stora skillnaden är att en tjänstebil i princip aldrig får användas privat, inte ens för att köra till och från jobbet.

Vad är fördelarna med förmånsbil?

  • Vad är fördelarna med förmånsbil? Förmånsbilen gör att den anställde får möjlighet att använda en ofta helt ny bil både i jobbet och privat till en fast månadskostnad. Ofta står arbetsgivaren för saker som service och besiktning vilket innebär att den anställde slipper oförutsedda extrakostnader.

Hur räknar du ut drivmedelförmånsvärdet i En förmånsbil?

  • När drivmedlet har använts till en förmånsbil räknar du ut drivmedelförmånsvärdet genom att utgå från marknadsvärdet. Multiplicera sedan värdet med 1,2 för den mängd drivmedel som har använts vid privat körning. Använd det multiplicerade värdet när du beräknar skatteavdraget.

Relaterade inlägg: