Vad klarar en robotgräsklippare?

Innehållsförteckning

Vad klarar en robotgräsklippare?

Vad klarar en robotgräsklippare?

Trädgårdens utformning. En robotklippare klarar normalt av en gräsmatta med trånga passager, oregelbundna rabatter, flera klippytor och områden som ska delvis klippas med hjälp av en begränsningskabel till robotgräsklipparen som monteras i eller på marken.

Hur lägger man ut Begränsningskabel?

Anslut ena änden av kabeln till laddstationen och lägg sedan ut kabeln till den bortersta delen av gräsmattan så att robotgräsklipparen enkelt kan hitta den. Anslut den andra änden till begränsningskabeln på den plats där kablarna korsar varandra. Anslut sedan både begränsningskabeln och guidekabeln till laddstationen.

Måste man lägga Begränsningskabel?

Avgränsa hinder Träd, buskar, rabatter och andra hinder i gräsmattan kan göra kabelläggningen knepig. ... Men har träden rötter ovan mark är det risk att roboten fastnar på dem. Då måste du dra begränsningskabeln från trädgårdens kant in runt trädet.

Vad kostar det att installera en robotgräsklippare?

Anlita installatör av robotgräsklippare Installationskostnaden varierar med var i landet du bor, vilken robotgräsklipparmodell du har och hur svår installationen blir i din trädgård. I genomsnitt kostar det dock cirka 2 500 kronor, plus eller minus 500 kronor för liten respektive stor tomt.

Hur stor gräs klarar en robotgräsklippare?

Upp till en halv hektar Det finns modeller som klarar en halv hektar gräsmatta, plus eller minus lite beroende på hur pass kuperad gräsmattan är. Skulle jag ha behov att klippa den dubbla ytan bör man överväga att köpa två robotgräsklippare, vilket inte är några problem.

Är robotgräsklippare stöldbegärliga?

Trots att många robotgräsklippare skyddas av en pinkod kan de vara stöldbegärliga. ... Eftersom robotgräsklipparen inte är fastlåst behöver du har Villa Extra eller Stor Villaförsäkring för att kunna få ersättning om gräsklipparen blir stulen.

Kan man skarvar Begränsningskabel?

Det som kan vara lite knepigt är ifall begränsningsslingan är väldigt sträckt, vilket den ska vara. Att försöka dra ihop trådändarna och få i dem i ett skarvdon brukar resultera i ett nytt avbrott efter vintern. Använd i stället två skarvdon och skarva i en ny tråd på ca 30 cm.

Hur gör man med robotgräsklippare?

Att installera robotgräsklippare behöver inte vara svårt, här är en enkel guide i 10 steg hur du installerar din robotgräsklippare.

  1. Rita en skiss över din trädgård. ...
  2. Placera laddstationen. ...
  3. Lägg ut begränsningskabeln. ...
  4. Begränsningsslingan tätt mot marken. ...
  5. Skapa öar runt hinder. ...
  6. Utplacering av guidekabeln.

Måste man ha Begränsningskabel till robotgräsklippare?

Den håller robotgräsklipparen inom det förbestämda området genom att utge svaga radiosignaler vilka klipparen uppfattar och förhåller sig till. Måste jag gräva ner begränsningskabeln? Nej, det behöver du inte.

Hur lägger man ner tråden till robotgräsklippare?

Begränsningsslingan växer efter några veckor ned i gräsmattan. Har man en väldigt kuperad trädgård eller om man inte vill ha slingan synlig från början, kan man gräva ner slingan. Gör en fåra med en spade eller vinkelslip och lägg slingan på cirka 2 centimeters djup.

Relaterade inlägg: