Vad menas med vattenpelare?

Innehållsförteckning

Vad menas med vattenpelare?

Vad menas med vattenpelare?

Vattenpelare - en måttenhet för vattentäthet När vi mäter vattentätheten hos ett material testar vi hur hög en pelare med vatten måste vara innan vattnet tränger in i skalmaterialet. Vi anger graden av vattentäthet i det antal millimeter vattenpelaren är när vattnet tränger in.

Vad betyder 5000 mm vattenpelare?

5000 mm vattenpelare räcker för de allra flesta Ett vattentätt membran är ett tunt skikt som har massor av mikroskopiska porer som är tillräckligt stora för att tillåta vattenånga att släppas men tillräckligt liten för att stoppa vattendroppar att komma in.

Hur många vattenpelare ska regnkläder ha?

2 droppar – vattenpelare över 5 000 mm Produkter med två vattendroppar skyddar mot kraftigt regn. De skyddar längre mot regn och fukt och är perfekta för utomhuslekar i regn. 3 droppar – vattenpelare över 8 000 mm Produkter med tre vattendroppar skyddar mot både kraftigt regn och högre vattentryck.

Vad menas med 3000 mm vattenpelare?

När man pratar om vattenpelare, eller vattenpelartryck, menar man hur stor mängd vatten (mätt i millimeter) som 1 kvadratcentimeter av ett material kan klara av innan vattnet tränger igenom. Ju högre vattenpelaren är, desto mer vatten kan materialet tåla.

Vilken vattenpelare behövs?

Hur mycket regn en jacka står emot brukar anges med så kallad vattenpelare. För att klara av rejält regn bör en jacka ha en vattenpelare på minst 10 000 mm. Se även till att du väljer en jacka med tejpade sömmar, annars börjar det snart läcka.

Vilken vattenpelare?

För att ta reda på det testas materialet i plagget för att se när det börjar släppa igenom vatten. Detta anges i millimeter. Exempel: ett plagg har en vattenpelare på 8000 millimeter. Det betyder att materialets rätsida klarar av att stå emot trycket från en mängd vatten som mäter 8000 millimeter på höjden.

Hur många vattenpelare är vattentät?

Vattenpelare är ett mått på hur stort tryck av vatten som materialet kan motstå, och beroende på natur och aktivitet så behöver du olika hög vattenpelare. Det är också skillnad mellan vattentät och vattentålig - för att ett plagg ska räknas som vattentätt krävs en vattenpelare på minst 2 000 mm.

Vad är bra regnkläder?

Plaggens öppningar i nacke, armar, ben och midja bidrar även till att regnkläder andas. Vissa regnjackor och -byxor har även ventilationsöppningar som bidrar till bättre ventilation. Hur regnjackan är designad är också avgörande huruvida du blir blöt eller inte. Till exempel bör sömmar på regnkläder bör vara tejpade.

Hur många vattenpelare ska en overall ha?

Testet mäts i millimeter och ett plagg behöver få minst 5000 mm vattenpelare för att få kallas vattentät.

Hur många vattenpelare har galon?

Hur vattentätt är Galon®? För att mäta vattentätheten i ett regnplagg använder vi oss av vattenpelare. Det är ett vattentäthetstest där man utsätter materialets rätsida för ett vattentryck i millimeter. Våra Galonplagg har en vattenpelare mellan 50 mm.

Relaterade inlägg: