Vad är uga arbetsförmedlingen?

Innehållsförteckning

Vad är uga arbetsförmedlingen?

Vad är uga arbetsförmedlingen?

Jobbgarantin för ungdomar är ett program för dig som är under 25 år. Du kan till exempel få stöd med att söka jobb, praktik eller studie- och yrkesvägledning. Målet är att du ska hitta ett jobb eller börja studera så snabbt som möjligt.

Vad är stöd och matchning arbetsförmedlingen?

Stöd och matchning är till för arbetssökande som behöver förstärkt och anpassat stöd i sitt jobbsökande. Syftet är att börja arbeta eller studera så fort som möjligt.

Hur väljer man leverantör stöd och matchning?

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha. Det gör du enklast här på webbplatsen. Du kan söka efter leverantörer på din ort och titta exempelvis på deras metodik, språk eller branschkunskaper. För att göra ditt val enklare har vi jämfört leverantörernas resultat och gett dem betyg.

Vad är skillnaden mellan stöd och matchning och rusta och matcha?

Till skillnad från tjänsten stöd och matchning är rusta och matcha mer resultatfokuserat, det vill säga leverantören får nästan all sin ersättning när dem faktiskt har lyckats hjälpa dig att hitta ett jobb eller en utbildning som passar.

Hur mycket kan man få från Arbetsförmedlingen?

Du kan upp till 80 procent av din tidigare lön, och högst 26 400 kronor per månad före skatt om du är medlem i en a-kassa sedan minst ett år. Varje månad som du var medlem i en a-kassa under perioden mars-december 2020 räknas som fyra månader.

Hur mycket får man i jobbgarantin?

Om du är över 25 år Om du inte uppfyller villkoren för a-kassa får du 223 kronor per dag. Om du deltar i jobb- och utvecklingsgarantin kan du ersättning i totalt 450 dagar.

Var vill du gå på stöd och matchning?

Så ansöker du Stöd och matchning är till för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Du väljer själv vilken leverantör du vill ha stöd av. Kontakta Arbetsförmedlingen och säg att du vill gå Iris Stöd och matchning.

Vad krävs för att starta stöd och matchning?

Förutsättningen för att få ersättningarna är att deltagaren har jobbat i minst fyra månader eller studerat en termin. Upplägget att ge en som är arbetslös jobb i det egna bemanningsbolaget innebär också att företagen sedan kan tjäna pengar genom att hyra ut den anställda till ett kundbolag.

Hur går stöd och matchning till?

Stöd och matchning, eller STOM som det ibland kallas, är rätt och slätt en tjänst där du kan få hjälp och stöd att hitta rätt väg i karriären. Du får en handledare som du träffar regelbundet och tillsammans tar ni fram en plan för hur du ska få ett arbete.

Vem har rätt till rusta och matcha?

För vem. Rusta och matcha är för dig som kan jobba, men som behöver extra stöd för att hitta jobb eller börja studera. Med hjälp av en handledare hos en av våra leverantörer får du ta del av individuellt anpassade aktiviteter som hjälper dig att snabbare nå ditt mål: jobb eller utbildning.

Relaterade inlägg: